Vyhľadávanie:

Peciari oslavovali

Peciari oslavovali

Tohtoročné štyridsiate výročie zafúkania vysokej pece č. 1 si vysokopeciari pripomenuli viacerými podujatiami. "V závere uplynulého mesiaca sa stretli bývalí riaditelia a zamestnanci divízneho závodu," informoval riaditeľ DZ Vysoké pece Peter Baran.

"Bolo to príjemné spoločenské posedenie, na ktorom sme si zaspomínali na časy minulé a hovorili aj o súčasnosti. Prvý riaditeľ vysokopecného závodu Stanislav Zeť mi pri tejto príležitosti daroval prvé železo vytavené vo vysokej peci č. 1, ktorú zafúkali 1. júna 1965. Zorganizovali sme tiež 1. ročník turnaja vo futbale o Pohár riaditeľa DZ Vysoké pece, na ktorom sa zúčastnilo deväť mužstiev vytvorených z výrobných prevádzok závodu a spoločnosti VULKMONT.
Pred niekoľkými dňami sme mali vysokopecný rozbor hospodárskych výsledkov, na ktorom sa zúčastnili aj zástupcovia všetkých českých vysokopecných závodov. Akademickú obec zastupovali VŠB Ostrava, TU Košice, VÚHŽ Dobrá a prítomní boli i zástupcovia nášho dlhoročného dodávateľa vysokopecných peliet Sideritu Nižná Slaná. Oslavy jubilea vyvrcholili divadelným predstavením komédie Večera vtákov v Štátnom divadle Košice pre zamestnancov divízneho závodu. Darčekom k výročiu je určite aj titul majstra U. S. Steel Košice vo futbale, ktorý naše mužstvo získalo začiatkom júna."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...