Vyhľadávanie:

Piatok v znamení narcisov

Piatok v znamení narcisov

Upriamiť pozornosť verejnosť na problematiku najzákernejšej diagnózy - rakoviny, no zároveň dať vedieť, že je to choroba, ktorá sa vo väčšine prípadov, ak je zachytená včas, dá úspešne liečiť, je hlavným poslaním Dňa narcisov. Najväčšia verejná zbierka na Slovensku sa v piatok, 7. apríla 2006, uskutoční v našom meste už po desiaty raz. Organizuje ju Liga proti rakovine v spolupráci s košickými múzeami.

Ako informovala na tlačovej besede Mária Wagnerová, predsedníčka košickej pobočky tejto neziskovej organizácie, v piatok budú aktivisti Ligy proti rakovine, predovšetkým z radov študentov stredných a vysokých škôl, ponúkať žlté narcisy - kvety nádeje na piatich pevných stanoviskách na Hlavnej ulici a tiež pred múzeami. Akciu podporia ďalšie mobilné štvorčlenné skupiny dobrovoľníkov pohybujúce sa na frekventovaných miestach nášho mesta. Každý člen skupiny bude odetý v tričku Ligy proti rakovine. Na zbierku je určená osobitná škatuľa červenej farby so žltým nápisom Už desať rokov držíme spolu. Aktivisti sa v prípade potreby preukážu potvrdením ministerstva vnútra o povolení zbierky. Pripravených je 30 tisíc umelých žltých kvietkov a sedem tisíc narcisov.

Počas vlaňajšieho Dňa narcisov sa na celom Slovensku vyzbieralo vyše 15 miliónov korún, v Košiciach 607 tisíc. Výťažok zo zbierky bol venovaný na konkrétne klinické a výskumné projekty, podporu vedy a výskumu v onkológii, na prístrojové vybavenie ústavov a nemocníc a psychosociálnu starostlivosť o onkologických pacientov.

V piatok môžete stretnúť mladých dobrovoľníkov a aktivistov Ligy proti rakovine tak, ako po iné roky, aj vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...