Vyhľadávanie:

Piatok v znamení žltých narcisov

Piatok v znamení žltých narcisov

Narcis. Žltý kvietok, ktorý predstavuje život a nádej, sa stal, podobne ako v mnohých iných európskych krajinách, i na Slovensku symbolom boja proti jednej z najzákernejších chorôb - rakovine. V piatok 2. apríla 2004 sa uskutoční už ôsmy ročník celoslovenskej akcie známej pod názvom Deň narcisov. Už tradične ho organizuje Liga proti rakovine SR s cieľom pritiahnuť pozornosť verejnosti a prehĺbiť jej záujem o riešenie problematiky rakoviny. Deň narcisov sa stal zároveň najúspešnejšou a najmasovejšou zbierkou finančných prostriedkov na podporu programov zameraných na liečbu tohto ochorenia, výskumné projekty, nákup prístrojového vybavenia, ale i onkologickú výchovu na školách, hospicovú starostlivosť, či Linku pomoci a poradenskú službu.

Spoločnosť U. S. Steel Košice sa rozhodla podporiť toto podujatie po organizačnej stránke. V piatok od skorého rána budú mať zamestnanci podniku príležitosť stretnúť aktivistky Ligy proti rakovine na piatich stanoviskách. Konkrétne pri vrátniciach 2B vo vstupnom areáli a 3B pri bývalom Hydrostave, na veľkom parkovisku a pri závodných jedálňach vo vstupnom areáli a v Šaci. Ak si od študentiek, ktoré budú mať pri sebe povolenie oprávňujúce Ligu proti rakovine organizovať verejnú zbierku, kúpite za symbolickú cenu malý žltý kvietok, pomôžete dobrej veci. Vlani sa na Deň narcisov podarilo vyzbierať medzi železiarmi 65 tisíc korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...