Vyhľadávanie:

Plech z Košíc na prestížnom podujatí

Plech z Košíc na prestížnom podujatí

Účasť U. S. Steel Košice na tohtoročnom MSV v Brne splnila očakávania

Tohtoročný, v poradí 49. medzinárodný strojársky veľtrh, spojený so 4. medzinárodným veľtrhom Transport a Logistika, v Brne, sa skončil. Počas piatich dní, 1. - 5. 10., sa na výstavisku prezentovalo 2100 firiem z 32 krajín sveta. Približne stotisíc návštevníkov sa zaujímalo o novinky a trendy, absolvovali obchodné rokovania a nadväzovali nové kontakty.

Podľa vedúceho oddelenia obchodná propagácia Františka Helfena, expozícia oceliarskej spoločnosti bola jednou z najvydarenejších v doterajšej účasti Košičanov v Brne. "Povedali nám to návštevníci a stvárnenie expozície ocenili aj predstavitelia našej spoločnosti, ktorí do Brna zavítali. Vystavovali sme vo vlastnom dvojpodlažnom pavilóne M na ploche 200 m2. Na prízemí sme prezentovali výrobky firmy. Expozíciu tvorili umelecky stvárnené plechy, špirálovo zvárané rúry a radiátory Korad, vhodne obohatené dielami z kovu, ktoré vytvorili účastníci tohtoročného medzinárodného workshopu v USSK Inšpirácie v kove. Pochválili sme sa aj najnovšou investíciou - pozinkovacou linkou č. 3. Zariadenie priblížila veľkoplošná podsvietená informačná stena i tlačové materiály vydané pri príležitosti slávnostného otvorenia linky. Skutočnosť, že produkty novej pozinkovne budú smerovať hlavne do automobilového priemyslu, zdôrazňoval aj skelet automobilu, ktorý dominoval vstupu do nášho pavilónu. Nezabudli sme ani na mesto Košice, ktoré približovala kandidatúra na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013."

S tohtoročnou účasťou na veľtrhu je spokojný aj výkonný riaditeľ pre predaj a marketing USSK Wiliam L. Reder. "Brniansky veľtrh umožňuje predviesť naše technické schopnosti i kvalitné oceľové výrobky, ktoré zhotovili talentovaní zamestnanci v Európe. Zároveň je pre nás príležitosťou stretnúť sa s mnohými našimi zákazníkmi a ďalej posilňovať už vybudované vzťahy."

Stánok U. S. Steel Košice bol počas piatich dní miestom bezmála sto obchodných rokovaní, na ktorých sa zúčastnilo 130 manažérov firiem, s ktorými oceliarska spoločnosť spolupracuje. Potvrdzujú to i slová riaditeľa U. S. Steel Bohemia v ČR Petra Uhríka. "Myslím, že po niekoľkých slabších rokoch sa brniansky veľtrh znovu stáva centrom obchodného diania v našej brandži. Ostatné dva roky, z hľadiska veľtrhu, ako aj našej účasti, považujem za veľmi vydarené. Už samotná expozícia v našom stánku, zameraná na produkty pozinkovne 3, bola príťažlivá pre mnohých návštevníkov. Výborne pripravené propagačné materiály, ako aj činnosť ľudí zabezpečujúcich chod stánku, sa určite odzrkadlia v tom, že sa nám podarí získať dostatočne veľa zákaziek na jednom z našich najdôležitejších trhov. Účasť v Brne sme spoločne s W. Rederom využili na zhodnotenie spolupráce s našimi zákazníkmi v roku 2007, hlavne sme sa však zaoberali možnosťami spolupráce v nadchádzajúcom roku. Veľkou výhodou tohto podujatia je, že počas jedného dňa môžeme viesť aj desať rokovaní so zákazníkmi z celej Českej republiky, čo za bežných okolností nie je možné. Rokovali sme už o prvých konkrétnych projektoch, ktorých sa U. S. Steel Košice zúčastní. Boli sme radi, že sme si mohli vypočuť slová chvály na košický plech, ale zároveň vieme, aké zaväzujúce sú pre budúcnosť na trhu, ktorý je nabitý konkurenciou. Možno povedať, že to pôsobí ako dobrá výzva na rok 2008."

Pavilón U. S. Steel Košice navštívila aj delegácia veľvyslanectva SR v ČR, vedená veľvyslancom Ladislavom Ballekom. Podľa vedúcej obchodno ekonomického oddelenia Dagmar Matějíčkovej k najprestížnejším podujatiam veľtrhu patrilo medzinárodné ekonomické fórum o spolupráci medzi východom a západom. "Pre Slovensko a jeho hospodárstvo má veľký význam bilaterálne rokovanie, ktoré sa uskutočnilo počas veľtrhu medzi ministrom obchodu a priemyslu ČR Martinom Římanom a ministrom hospodárstva SR Ľubomírom Jahnátkom. Veľké uznanie slovenskej expozícii prejavil minister zahraničných vecí ČR Karel Schwarzenberg, ktorý v rámci svojho programu navštívil nemeckú, švajčiarsku a slovenskú expozíciu. Obchodno ekonomické oddelenie bude venovať mimoriadnu pozornosť príprave budúceho, jubilejného 50. ročníka medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Brne, ktorý sa uskutoční v dňoch 15. - 19. septembra 2008."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...