Vyhľadávanie:

Plejsy bez lyží

Plejsy bez lyží

Krásny výhľad na Spiš a hradbu Tatier si môžeme vychutnať z hornej časti zjazdovky na Plejsách i keď nie sme lyžiari. Lyžiarska časť rodiny sa vyžije na zjazdovke a nás čaká pekný turistický okruh, ktorým sa z Krompách dostaneme na Plejsy aj pešo. Modrá značka nás od železničnej stanice vedie strmo hore lúkami a pasienkami až na Bačov vrch. Pri stúpaní stojí za to obzrieť sa pri krátkych chvíľach odpočinku. Panoráma výhľadu sa neustále rozširuje. Za Bačovým vrchom sa postupne dostávame do lesa a v obmedzených výhľadoch sa pred nami pomedzi stromy objavuje zjazdovka na Plejsách. Prichádzame k stĺpom lanovky a sme už takmer na úrovni chaty Energetik. Turistická značka na krátkom úseku križuje zjazdovku a o chvíľu sa ocitneme pri chate. Za tým najkrajším výhľadom sa musíme vyšplhať ešte kúsok, až na vrchol k hotelu Hutník. Od dreveného altánku pred hotelom sa nám otvárajú prekrásne výhľady korunované tatranskými štítmi.

Do Krompách sa vrátime po zelenej značke odbočujúcej od chaty Energetik doľava tichou lesnou cestou ďaleko od hluku lyžiarskych vlekov a zjazdoviek. V dolnom úseku sa môžeme skratkou dostať k dolnej stanici vleku a opäť sa spojiť s lyžiarskou časťou našej rodiny, alebo lúkami až priamo do okrajovej časti Krompách. Dĺžka tejto túry je jedenásť kilometrov a dá sa zvládnuť za 3.20 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...