Vyhľadávanie:

Plus pre Košice i región

Plus pre Košice i región

Spoločnosť U. S. Steel Košice spoluzakladateľkou Koalície 2013+

Podporu projektu Košice Európske hlavné mesto kultúry 2013 deklarovali 23. júna na spoločnej tlačovej konferencii v priestoroch Kasární/Kulturparku zástupcovia štyroch najväčších podnikateľských subjektov v meste, ako aj košického a prešovského regiónu. Najvyšší predstavitelia spoločností U. S. Steel Košice, T-Systems Slovakia, Východoslovenská energetika, NESS KDC, Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013, n.o., primátori Košíc, Prešova a župan Košického samosprávneho kraja podpísali vyhlásenie o vzniku Koalície 2013+. Cieľom záujmového združenia právnických osôb je podporovať dosiahnutie úspešnej realizácie projektu Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 a zabezpečiť dlhodobú úspešnosť projektu s garanciou kontinuity v budúcnosti.

Zástupcovia najväčších firiem v košickom regióne, ako zhodne v spoločnom vyhlásení konštatovali, si uvedomujú, že úspešnosť projektu Košice Interface 2013 je mimoriadne dôležitá pre udržateľnú budúcnosť a rozvoj košického aj prešovského regiónu. Veria, že vytvorenie Koalície 2013+, ktorá je otvorená pre všetkých, umožní širšie zapojenie verejnosti a skupín organizovaných v občianskych združeniach. Firmy ponúkajú zodpovedajúce manažérske schopnosti, ktoré si veľké investičné projekty nesporne vyžadujú.

;"Som rád, že sme dospeli k tomuto kroku a spoločne zakladáme Koalíciu 2013+, ktorá zabezpečí kontinuitu projektu EHMK. Som presvedčený, že pomôže vytvárať podmienky pre rast kreatívnej ekonomiky a neustále udržiavanie potenciálu mladých ľudí v regióne," uviedol okrem iného primátor Košíc František Knapík na margo vzniku záujmového združenia, ktoré je svojím charakterom a zameraním výnimočným verejno-súkromným partnerstvom.

Minulý týždeň v utorok, 29. júna, dali združeniu zelenú aj poslanci mestského zastupiteľstva. Schválili založenie Koalície 2013+ a v tej súvislosti aj rozšírenie správnej rady neziskovej organizácie Košice 2013, n.o. o štyroch členov. Z nich dvaja budú zastupovať podnikateľský súkromný sektor, jeden Košický samosprávny kraj a jeden spoločne Prešovský samosprávny kraj a mesto Prešov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...