Vyhľadávanie:

Po basketbale a hokeji dostáva šancu aj futbal

Po basketbale a hokeji dostáva šancu aj futbal

David H. Lohr na U. S. Steel Streetbasket 2007

Exhibícii predchádzal pozdrav prezidenta U. S. Steel Košice D. H. Lohra a jeho vyhlásenie o rozšírení projektu Tvoja šanca hrať aj na futbalové talenty zo sociálne znevýhodnených rodín: "Tento projekt spája začiatočníkov a profesionálov. Po roku opäť dávame šancu hrať mladým ľuďom v športe, ktorý sa im páči. Teraz sme sa rozhodli pridať futbal, a to pre chlapcov i dievčatá."

:Vo východoslovenskej metropole pokračovali v sobotu, 9. júna, oslavy basketbalu. Po majstrovských tituloch košických tímov v extralige žien K Cero V.O.D.S. i mužov Slávie TU oslavovali aj amatéri. Bolo to na podujatí ľudovo nazývanom streetbasket. Ďalší ročník letnej revue U. S. Steel Streetbasket 2007 sa konal už po druhý raz v Steel Aréne. Od rána, od 8. hodiny, sa na ôsmich ihriskách vystriedalo 104 družstiev v siedmich kategóriách. Hrali na jeden kôš, každé mužstvo malo troch hráčov na ihrisku, ktorých tréneri často striedali.

Na umelej palubovke sa v Steel Aréne vystriedalo pod košmi vyše dvesto hráčov. V kádroch jednotlivých družstiev sa v seniorskej kategórii predstavili hráči od tých skôr narodených, dnes už len rekreačných basketbalistov, až po majstrov Slovenska. Ale neboli to len dospelí, viac než polovicu štartujúcich tímov tvorila nová mladá nastupujúca generácia budúcich basketbalistov v kategóriách chlapcov i dievčat. Na podujatí nechýbali ani železiari, ktorí pod hlavičkou U. S. Steel Košice v zložení Hodermarský, Kitka, Kitková, Mišinský, Konečný, Bačovčin, Kuffa a Majerčík štartovali v kategórii V.I.P., kde si počínali veľmi dobre. Najprv v skupine postupne zdolali družstvá V.O.D.S., Reško a Skanska a postúpili do štvrťfinále. Tam vyhrali nad tímom GBF a prebojovali sa medzi kvarteto najlepších. V semifinále však podľahli družstvu Dannax.

"Škoda, pretože sme boli dobre rozbehnutí, ale v koncovke nás v rozhodujúcich momentoch opustilo športové šťastie. Navyše, už v 3. minúte semifinálového súboja sa nám zranil Majerčík, ktorý bol dovtedy strelecky úspešný. Sme amatéri a mnohým z nás po takejto náročnej sérii zápasov ubúdali sily," povedal po turnaji kapitán tímu z U. S. Steel Košice Valér Hodermarský.

Železiari - basketbalisti sa ešte raz predstavili početnému publiku, a to v exhibičnom zápase proti tímu basketbalových Osobností, ktorý zostavil známy košický hráč, neskôr tréner i reprezentačného celku Marián Matyáš. I keď rôčky pribudli jemu i jeho spoluhráčom, proti tímu U. S. Steel Košice, ktorého dres v tomto stretnutí obliekol aj prezident spoločnosti David Lohr, bol celok Osobností vyrovnaným súperom. V riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 15:15 a tak sa predlžovalo. Napokon naši hráči lepšie bránili a mali aj presnejšiu ruku a exhibičný zápas vyhrali 20:18.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...