Vyhľadávanie:

Po dovolenkách na ľade

Po dovolenkách na ľade

Hokejisti HC Košice začali v stredu 20. júla druhú fázu letnej prípravy na novú sezónu

Hokej
Na úvod dôkladné rozkorčuľovanie, aby sa hráči dostali do tréningového tempa.

Po sezóne 2004/2005, kedy hokejisti HC Košice zakončili svoje účinkovanie v semifinále play-off proti Zvolenu (na zápasy prehrali 1:4), došlo v kádri košických železiarov k výrazným kádrovým zmenám. Dva roky bola cieľom hokejistov HC účasť v semifinále, ale s touto myšlienkou sa v nastávajúcej sezóne funkcionári klubu už neuspokojili a majú vyššie ambície, než bolo dva razy po sebe štvrté miesto. Preto sa so sedemnástimi hráčmi, ktorí boli na začiatku sezóny v širšom kádri mužstva, rozlúčili.

Niektorých tréneri uvoľnili ešte pred začiatkom sezóny na hosťovanie do iných klubov, iní káder opustili v priebehu rozbehnutej extraligovej súťaže. Išlo o brankárov Faltera a Fedora a hráčov Vorobela, Nádašdiho, Šterbáka, Gajdoša, Holečka, Drotára, Poláška, Kováča a Š. Rusnáka staršieho. Posledným aprílovým dňom skončili niektorým hráčom zmluvy s košickým klubom a tak sa z mužstva vytratili ďalší hráči, a to Kroták, Špilár, Kowalczyk, Slovák a k nim treba prirátať aj hráčov z NHL Biceka a Cibáka. Počas sezóny 2004/2005 sa v mužstve objavili tiež noví hráči Lipiansky, Krayzel i brankár Laco, ako aj nádejní dorastenci Bartánus a Marcinko, s ktorými tréneri Dušan Gregor i Miroslav Marcinko rátajú aj do nastávajúcej sezóny.

Po spomínaných odchodoch hráčov sa funkcionári klubu poobzerali po posilách, ktoré už zakotvili v kádri a s mužstvom už absolvovali aj prvú fázu letnej prípravy na sústredení v chorvátskom Krku. V modro-bielom drese HC Košice sa objavili František Bombic z Trenčína, Ján Horáček zo Slovana Bratislava, Peter Bartoš zo Zvolena, Miroslav Lažo zo Žiliny, Pavel Vostřák z Jihlavy a Peter Podhradský z Třinca. Až do 20. júla mali hráči dovolenky, potom v stredu uplynulého týždňa vykorčuľovali po prvý raz od uplynulej sezóny na ľad zimného štadióna v Čermeli. Trénerom D. Gregorovi a M. Marcinkovi sa hlásilo na prvom tréningu 26 hráčov, jedine mladý Marcinko bol v tom čase na sústredení reprezentačnej osemnástky. Okrem neho sú v širšom kádri pre novú sezónu brankári Laco, Petrík a Pec, hráči Frühauf, Bodnár, Varga, Topoli, Lažo, Krayzel, Hvila, Kledrowetz, Kmiť, Sabol, Bulík, Vantroba, Lipiansky, Vostřák, Dravecký, Caban, Bombic, Jenčík, Šimurda, Segľa, Podhradský, Bartoš a Horáček.

Prvý tréning bol trochu voľnejší, v týchto dňoch už naši hokejisti zaberajú na ľade dvojfázovo. V súčasnosti je už káder stabilizovaný, s mužstvom trénuje po sedem-ročnej pauze aj obranca Ján Varholík. "S týmto hráčom sme sa dohodli v tých intenciách, že on bude zatiaľ s nami trénovať. Pokiaľ by na ľade výkonmi presvedčil o svojich kvalitách, miesto v kádri by mal mať," povedal tréner Gregor na jeho adresu a o príprave mužstva ďalej poznamenal: "Už tento piatok odohráme prvý prípravný zápas, predstavíme sa na dvoch kvalitných turnajoch, v Poprade na Tatranskom pohári, v Trenčíne na Rona Cupe. V domácom prostredí privítame aj troch českých extraligistov, Vsetín, Třinec a Vítkovice. Čo sa týka našich šiestich posíl, tí by okrem svojich hokejových kvalít mali zvýšiť tvrdosť a dravosť v našom hernom prejave. Aj preto sme ich do mužstva angažovali a ja verím, že naša voľba bola správna. Zo súčasného kádra, ktorý absolvuje druhú časť prípravy, nie všetci zostanú v mužstve, tesne pred začiatkom extraligy uvoľníme maximálne troch hráčov. Predstavu o zložení jednotlivých formácií mám, ale počas prípravných stretnutí sa môže všeličo zmeniť, a tak to nemusí byť konečnou verziou."

Aký je program prípravných zápasov? Už tento piatok 29. júla doma hráme so Žilinou, 2. augusta so Vsetínom, 3. augusta s Třincom, 5. augusta s Vítkovicami a 9. augusta s Popradom. V dňoch 11. - 13. augusta turnaj Rona Cup v Trenčíne, kde budú hrať aj Vsetín, Třinec a Zlín, 16. augusta vonku s Popradom, 19. augusta doma s Nowym Targom. V dňoch 24.-27. augusta turnaj o Tatranský pohár v Poprade, 30. augusta doma s Liptovským Mikulášom a 2. septembra v Žiline.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...