Vyhľadávanie:

Po víťazstve príde aj pohoda

Po víťazstve príde aj pohoda

Hokejisti HC Košice boli po dvoch kolách v novom ročníku extraligy bez bodu

V piatok uplynulého týždňa sa zápasmi úvodného kola začal nový ročník hokejovej extraligy sezóny 2005/2006. Hokejisti HC Košice sa v premiére predstavili na ľade súpera v Nitre, kde prekvapujúco vysoko prehrali 2:5. Mužstvo má byť po výraznom posilnení novými skúsenými hráčmi v tomto ročníku favoritom extraligy a motiváciou tímu je hrať finále v novej Steel Aréne.

Keďže ani v druhom zápase už na domácom ľade Košičania v nedeľu nezískali proti Popradu ani bod, keď prehrali 1:3, v tabuľke sa ocitli na predposlednej deviatej priečke. Prvé dve stretnutia im teda nevyšli podľa predstáv, čo tréner Dušan Gregor otvorene priznal. "V Nitre sme nezačali zle, v úvode sme mali aj šancu, ale potom sme po školáckej chybe inkasovali. Domáci nás v ďalšom priebehu predčili v bojovnosti, nasadení i dôraze. My sme chceli hrať viac umelecky, ale to sa v extralige nedá," povedal po úvodnom vystúpení svojich zverencov v Nitre. Lenže Košičania sa z tohto nitrianskeho šoku nespamätali a doma opäť fatálnymi chybami podľahli súperovi spod Tatier.

Ten sa v Košiciach predstavil v dobrom svetle a nie náhodou boli Podtatranci po dvoch kolách na vedúcej pozícii v tabuľke. Popradčania sa netaja tým, že po posilnení svojho tímu o niekoľkých skúsených hráčov smerujú k hlavnému cieľu, k účasti v semifinále play off. Viacerí košickí hokejisti boli po zápase s Popradom sklamaní hrou i výsledkom. Proti Popradu mali už v deviatej minúte dvojgólové manko. V tejto sezóne od nich hokejoví fanúšikovia očakávajú veľa, stavajú ich do pozície favorita. Hráči si na to zrejme ešte nezvykli, ale musia sa s tým vyrovnať. Od každého súpera budú musieť očakávať, že práve na nich sa bude chcieť vytiahnuť. Body nezískajú od nikoho zadarmo, súperov budú môcť zdolávať len hernou disciplínou a stopercentným výkonom. Ešte šťastie, že mužstvo sa ocitlo v útlme v čase, kedy sa súťaž iba rozbieha.

Fanúšikovia našich hokejistov sú sklamaní, jedine kormidelníka D. Gregora optimizmus neupúšťa a po druhom stretnutí s Popradom poznamenal: "Prehrali sme a všetky góly, ktoré sme dostali, boli z kategórie tých lacných. Také niečo sa nám nemôže stávať, potom to bolo kŕčovité, nervózne. Hráčom nemôžem nič vyčítať, hrali bojovne, snažili sa až do konca, ale chýbalo tomu aj šťastie. Naša hra ešte nemá potrebnú fazónu, zostáva mi veriť, že sa do hry čo najskôr vrátime, extraliga sa vlastne iba rozbieha."

Košičania sa nepoučili z úvodného zápasu v Nitre, opäť prenechali veľa manévrovacieho priestoru súperovi. Nikto nečakal, že práve najväčší papierový favorit na zisk titulu bude mať zbabraný úvod. Zatiaľ sa neuchytili nielen strelci, ale ani brankári sa príliš nevyznamenali. Brankárske jednotky Imrich Petrík i Ján Laco sa predstavili v obidvoch úvodných stretnutiach, keď po nepriaznivo sa vyvíjajúcom skóre ich tréner Gregor v Nitre i doma proti Popradu vystriedal. Košičania si totiž ešte neuvedomili, že nielen funkcionári klubu, ale aj hokejoví experti predpovedajú účasť HC Košice vo finále, pretože majú opticky najsilnejší tím. Včera sa Košičania predstavili v Žiline a v piatok hrajú v Bratislave. Doma ich uvidíme až v nedeľu 18. septembra v súboji s Liptovským Mikulášom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...