Vyhľadávanie:

Pochvaľujú si blahodárne účinky procedúr

Pochvaľujú si blahodárne účinky procedúr

Na návšteve v Košickej Belej medzi účastníkmi rekondičného pobytu

"Je nádherné počasie, aj keď poriadne mrazivé. Vybral som sa nadýchať horského vzduchu. Malá prechádzka okolím nezaškodí," prezradil nám Ladislav Hoksz z divízneho závodu Zušľachťovne, ktorého sme stretli poriadne zababušeného pred hotelom Belá. Stihol nám ešte pochváliť výbornú stravu i procedúry, ktoré tak blahodárne pôsobia na organizmus. "Denne ich absolvujem štyri až šesť. Je to fajn. Človek pookreje. Niet sa na čo sťažovať. O tri dni, v piatok, sa nám pobyt už končí," dodal a pobral sa do slnkom zaliateho okolia.

Kým si chlapi z divízneho závodu Energetika krátili čas čakania na masáže, parafínové zábaly, saunu, elektroliečbu či škótske streky pri biliarde, osemčlenný zdravotnícky personál z Nemocnice Košice-Šaca, a.s., 1. súkromnej nemocnice, mal plné ruky práce s ich kolegami z Koksovne, Vysokých pecí, oboch valcovní, Zušľachťovní, Mechaniky, Dopravy... Možnosť načerpania nových síl i regeneráciu organizmu, ktorý je vystavený ťažkým pracovným podmienkam, si pochvaľujú. Rovnako ako zámočník od vysokých pecí Pavol Harčár, ktorý nám pred absolvovaním lekárom predpísanej procedúry ešte prezradil, ako to vyzerá na tenisovom turnaji Australian Open v Melbourne s Martinou Hingisovou. Televízory v každej izbe tu totiž nechýbajú.

"V tomto roku by na základe zmluvy malo v našom zariadení absolvovať rekondičný pobyt 1900 zamestnancov U. S. Steel Košice a ďalších približne dvesto z jej dcérskych spoločností," dáva nám vedieť vedúci strediska Fridrich Lacko. "Verím, že účastníci tohto prvého turnusu sú spokojní." Dodáva tiež, že vlani stredisko investovalo predovšetkým do bungalovov, kde sú okrem hotelovej časti "rekondičáci" ubytovaní. Pôvodné okná nahradili novými, plastovými, zateplili strechu, vymenili postele. Štúdia na dobudovanie a rozšírenie vodných procedúr je už na svete, zatiaľ je v štádiu schvaľovacieho procesu. Vo vodnom svete v blízkom hoteli Sivec, s ktorým má stredisko uzatvorenú dohodu, si účastníci rekondičných pobytov prídu na svoje priemerne dvakrát za pobyt. Záleží od množstva procedúr prepísaných lekárom pri nástupe na pobyt. V každom prípade ide najmä o klasickú fínsku saunu, inhalačnú mentolovú a parnú saunu, perličkový kúpeľ, bazén s protiprúdom, kúpeľ nôh, teplé ležadlá či masážne sprchy.

Na spríjemnenie pobytu slúži už spomínaný biliard, železiari môžu využívať aj ďalšie doplnkové služby strediska, predovšetkým posilňovňu. V ústrety im personál vyjde aj pri zadovážení dennej tlače. Novinkou sú aj relaxačné cvičenia pod dohľadom skúsenej lekárky. "S blížiacou sa zimnou olympiádou pripravujeme pre účastníkov rekondičných pobytov jedno prekvapenie. Hry a iné športové podujatia budú môcť sledovať v kaviarenskej časti nášho strediska na veľkoplošnej obrazovke," dodáva na záver Fridrich Lacko. Hutníci, najmä milovníci zimných športov túto možnosť určite radi privítajú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...