Vyhľadávanie:

Poďakovanie od suseda

Poďakovanie od suseda

Za nezištnú pomoc, ktorú spoločnosť U. S. Steel Košice poskytla v uplynulom období susednej obci Veľká Ida, sa osobne v liste, adresovanom prezidentovi Christopherovi Navettovi, poďakoval jej starosta František Šnír.

"Vysoko si vážime vytvorenie sedemdesiatich pracovných príležitostí v U. S. Steel Košice pre našich dlhodobo nezamestnaných rómskych spoluobčanov," píše okrem iného v liste.
"Zvlášť v tomto období sme pociťovali, že ich rodiny žijú v sociálnej istote. Nebyť vašej pomoci, v radoch Rómov by bola dodnes 100-percentná nezamestnanosť s neúnosným živobytím. Ako je všeobecne známe, vo Veľkej Ide je veľká koncentrácia Rómov. Spolu s rómskou radou sa môžu tešiť zo svojho kultúrno-agitačného centra, do ktorého výbavu, vrátane počítačovej techniky, ste zabezpečili.
Ďalšie poďakovanie k vám smeruje od našich deväťdesiatich mladých ľudí, žiakov základnej školy, ktorým ste umožnili zúčastniť sa na lyžiarskom zájazde vo Vysokých Tatrách. Len tak skoro nezabudnú na pekné zážitky.
Vždy sme boli hrdí na svoju kultúrno-historickú minulosť. Do nej patrí aj rímsko-katolícky a reformovaný kostol. Oba boli v nedávnej minulosti za vašej finančnej pomoci zrekonštruované, čím ich historická a pamiatková hodnota stúpla. Zároveň vzbudzujú v našich veriacich príjemné dojmy."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...