Vyhľadávanie:

Podpísali KZVS hutnícku

Podpísali KZVS hutnícku

Prezident Zväzu hutníctva, ťažobného priemyslu a geológie Slovenskej republiky Vladimír Jacko podpísal včera, 6. júla 2011, na pôde U. S. Steel Košice s predsedom Rady Odborového zväzu KOVO Emilom Machynom a viceprezidentom Nezávislých kresťanských odborov Slovenska Zväz KOVO-METAL Milanom Tóthom Kolektívnu zmluvu vyššieho stupňa. Kolektívna zmluva pokrýva 13 hutníckych podnikateľských subjektov, členských organizácií ZHŤPaG SR.

Zástupcovia oboch strán vyzdvihli korektnosť pri vyjednávaniach i snahu dospieť k najlepšej dohode čo najskôr.

Zmluva upravuje pracovné a mzdové podmienky zamestnancov v hutníctve. Ako uviedol hlavný vyjednávač za stranu zamestnávateľov Martin Pitorák, aj keď v hutníckych a strojárskych podnikoch po kríze badať pomalé oživovanie, v hospodárskych výsledkoch sa ešte neodráža a tak mzdové očakávania zamestnancov nie sú naplnené. Podniky, na ktoré sa kolektívna zmluva vzťahuje, zvýšia náklady na pracovnú silu minimálne o 28 eur oproti roku 2010.

Ostatné dohodnuté záväzky v oblasti sociálnej a pracovno-právnej tvoria rámec, ktorý sa v podnikových kolektívnych zmluvách nemôže znížiť. Tým sa zabezpečuje základ pre vyjednávanie na podnikovej úrovni. Zmluva nadobudla účinnosť dňom podpisu zmluvnými stranami a uzatvára sa na obdobie od 1. 6. 2011 do 31. marca 2012.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...