Vyhľadávanie:

Podporíme dobré projekty

Podporíme dobré projekty

Grantový program Spoločne pre región pokračuje

Spoločnosť U. S. Steel Košice, s. r. o. a Karpatská nadácia otvorili už šiesty ročník grantového programu Spoločne pre región, v ktorom prerozdelia spolu 27 tisíc eur. O grant v maximálnej výške 3 300 eur sa do 18. januára 2012 môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z košického a prešovského kraja.

Program ponúka možnosť získať grant na verejno-prospešné aktivity, ktoré zlepšia život v komunitách a zapoja do realizácie miestnych obyvateľov. V roku 2013 program podporí zaujímavé a inovatívne projekty tematicky zamerané na bezpečnosť, voľno-časové aktivity detí a mládeže, environmentálnu výchovu a vzdelávanie, šport, zachovanie kultúrnych hodnôt a cezhraničnú spoluprácu. V programe sú obzvlášť vítané projekty, v ktorých sa dobrovoľnícky angažujú zamestnanci firmy a jej dcérskych spoločností.

"Podľa výsledkov predchádzajúcich ročníkov programu vidíme, že ľudia majú stále chuť urobiť niečo pre svoj región. Miestne organizácie z malých aj väčších obcí sa aktivizujú a realizujú projekty, ktoré sú užitočné pre celé komunity", hovorí Laura Dittel, riaditeľka nadácie. "Spoločnosť U. S. Steel Košice takto vytvára príležitosť na spoluprácu rôznych organizácií pre všeobecný prospech obyvateľov nášho regiónu."

"Program Spoločne pre región umožňuje obyvateľom tohto regiónu urobiť niečo prospešné pre svoju komunitu, byť jej zodpovedným členom. Naša firma podporuje takéto iniciatívy, spolupracuje s neziskovými organizáciami a pomáha spoločne meniť veci k lepšiemu," povedal o programe David J. Rintoul, prezident U. S. Steel Košice a zdôraznil: "Vo väčšine úspešných projektov sú aktívne zapojení naši zamestnanci, ktorým na rozvoji komunity záleží. To robí tento program jedinečným."

V predchádzajúcich piatich ročníkoch programu získalo 56 projektov podporu v celkovej sume 147 278,80 eura.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...