Vyhľadávanie:

Podujatia vo Východoslovenskej galérii

Podujatia vo Východoslovenskej galérii

V Košiciach vystavuje Viktor Frešo

CONNECTION. Pod týmto názvom sa od včera, 17. januára 2012, vo Východoslovenskej galérii v Košiciach prezentuje slovenský výtvarník Viktor Frešo. "Monografická výstava Connection, výtvarníka, hudobníka a egoartistu Viktora Freša predstavuje novopečené, ešte čerstvo chrumkavé diela. Tentoraz Viktor premiérovo predstavuje súbor kompozícií, súsoší, súhvezdí, asambláží a množín, ktoré priamo nadväzujú na jeho sólové skulpturálne objekty, ktorými sa suverénne zaradil medzi popredných slovenských a stredoeurópskych umelcov," uviedla kurátorka Zuzana Pacáková. Viktor Frešo (1974) študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave a pražskej Akadémii výtvarných umení. Výstava je otvorená do 2. 3. 2012.

Papier kole

Papier kole - výstava českej a slovenskej koláže XX. a XXI. storočia. Expozícia zhromažď je okolo 250 prác od 61 autorov, ako sú napríklad Jindřich Štýrský, Toyen, Adolf Hofmeister, Rudolf Fabry, Albert Marenčin, Jiří Kolář, Jarmila Čihánková, Alojz Klimo, Adam Szentpétery, František Blažo, Jozef Jankovič, Květa Pacovská, Juraj Bartusz, Vladimír Popovič, Rudolf Sikora, Marián Meško, Patrik Kovačovský, Miloš Kopták, Martin Derner či Marko Blažo. Výstava je otvorená do 27. 2. 2012 každý deň, okrem pondelka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...