Vyhľadávanie:

Pohár prezidenta U. S. Steel Košice putoval do Maďarska

Pohár prezidenta U. S. Steel Košice putoval do Maďarska

Balloon Cup

Uplynulý víkend v meste ozdobilo podujatie, ktoré rok čo rok priláka stovky Košičanov. Ani občasná nepriazeň počasia nemohla pokaziť 11. ročník balónovej fiesty pod názvom U. S. Steel Balloon Cup. Farebné balóny sa prvýkrát vzniesli na oblohu vo štvrtok ráno.

Krásny pohľad na ich nafukovanie a spoločný štart sa divákom v centre mesta naskytol aj vo večerných hodinách. Plány s piatkovým bohatým programom organizátorom prekazil dážď, no nadšenci lietania, ani diváci, o nič neprišli. Lety, súťaže i všetky sprievodné podujatia sa uskutočnili v sobotu. Po krátkom daždi, v sprievode farebnej dúhy, napokon balóny na oblohu večer vzlietli.

Cena, ktorú spoločnosť U. S. Steel Košice venovala do súťaže, Prezidentská líška, putovala k susedom do Maďarska. Odniesla si ju posádka Szaba Rácza Mihalyho, medzi balónistami známeho ako Miška báči. Miška báči je najstarším účastníkom balónovej fiesty a do Košíc vracia pravidelne. Svoju trofej prevzal z rúk viceprezidenta pre personalistiku a organizáciu Martina Pitoráka a viceprezidenta pre výrobu Scotta C. Papea.

Atrakciou medzi divákmi bolo žrebovanie o let balónom. Žrebovalo sa v piatok a v sobotu. Víťaz prvého žrebovania má už svoj let za sebou. Výhercu toho sobotňajšieho pohľad z vtáčej perspektívy ešte len čaká.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...