Vyhľadávanie:

Pokorili lídrov extraligy

Pokorili lídrov extraligy

Vydarený vstup hokejistov HC Košice do štvrtej šestiny základnej časti

Hokejisti HC Košice sa v uplynulých troch kolách predstavili vo veľmi dobrom svetle. Zaregistrovali tri víťazstvá po sebe, raz vonku a dva razy na domácom ľade. A neboli to hocijakí súperi, ale všetko mužstvá z vrcholu tabuľky. Najprv si doma už po druhýkrát v tomto ročníku poradili s Trenčínom po výsledku 3:1. Potom v prvom zápase štvrtej šestiny základnej časti doma vôbec po prvý raz v tejto sezóne vyhrali nad lídrom tabuľky po 28. kole s Nitrou 4:2 a v nedeľu vyšli víťazne aj pod Tatrami, kde deklasovali Poprad 5:1.

Zisk deviatich bodov ich katapultoval v extraligovej tabuľke na 5. miesto, so stratou iba dvoch bodov na štvrtý Slovan Bratislava. Včera po našej uzávierke sa Košičania doma stretli so Žilinou a možno, že si svoje postavenie v tabuľke po tomto zápase ešte zlepšili. Kuriozitou bolo, že hokejisti HC Košice zdolali dva razy lídrov tabuľky, a to po 28. kole vedúcu Nitru a po 29. kole zosadili z prvého miesta aj Poprad. Zverenci trénerov Selveka, Marcinka a Staša presvedčili svojou hrou v týchto posledných troch stretnutiach a dokázali, že aj v tejto sezóne môžu zdolať každého súpera, a to tak doma, ako aj na ľade súperov.

Je potešiteľné, že sa okrem našich osvedčených strelcov Laža, Bartoša, Lipianskeho, Hvilu a Podhradského strelecky prebudili aj ďalší hráči. V dvoch stretnutiach sa gólovo konečne prezentoval kanonier uplynulých rokov Kmiť a po prvý raz sa do streleckej listiny zapísali obrancovia Horáček a Varga, ako aj mladý útočník Slovák. Zatiaľ si prvú pozíciu v tabuľke kanonierov v našom tíme gólom v Poprade upevnil Lažo, ktorý má na svojom konte už 11 nastrieľaných gólov. Po skončení troch šestín mali naši hokejisti na svojom konte 37 bodov, aj za víťazstvo z predohrávaného stretnutia so Slovanom v Bratislave.

V tretej šestine získali, podobne ako v druhej, len 12 bodov. Raketový nástup do štvrtej šestiny, v ktorej získali po dvoch zápasoch 6 bodov, by ich mohol naštartovať na víťaznú sériu, aby si svoj bodový zisk oproti predchádzajúcim dvom šestinám o niečo zlepšili. V nej budú mať až v piatich stretnutiach výhodu domáceho ľadu a iba štyrikrát sa predstavia u súperov. Po včerajšom zápase doma so Žilinou hráme doma aj v piatok 2. decembra proti Slovanu. Ich nahustený program pokračuje v nedeľu 4. 12. v Liptovskom Mikuláši, v utorok 6. 12. doma privítame Martin, v piatok 9. 12. hráme v Skalici a v nedeľu 11. 12. doma so Zvolenom. Potom bude desaťdňová reprezentačná prestávka a od 20. decembra do konca roka 2005 odohrajú jej extraligoví účastníci ešte štyri kolá.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...