Vyhľadávanie:

Policajtom na Alpinke pomôže len Porsche

Policajtom na Alpinke pomôže len Porsche

Časy, keď policajti naháňali pirátov ciest žigulákmi či volgami, sú už neúprosne za nami. Vozový park polície sa z roka na rok vynovuje a tak nie je nič prekvapujúce, keď i v rukách košických ochrancov zákona sa objavujú nové bavoráky, volkswageny, či kie. Pravda, i na druhom brehu zákona motorový park nezaostáva a takzvaným autičkárom často pribúdajú nové "športiaky", neraz i továrensky upravené pre väčšiu rýchlosť. Merače rýchlosti, ktoré v súčasnosti používa polícia, sú mnohokrát nedostatočné a to nahráva predovšetkým exhibicionistom na rýchlych motorkách.

Ak zatúžite vidieť "rýchlostné preteky", stačí zájsť neďaleko Košíc na Alpinku. Sťažností chatárov a turistov, ale i motoristov na motocyklových pretekárov na Alpinke pribúda, no nevedia si s nimi rady ani policajti. Technicky ich zamerať je takmer nemožné a kým sú policajti na tomto úseku, motorkári vyčkávajú.

Policajná hliadka, ktorú sme zastihli v týchto miestach v nedávnych víkendových dňoch, len bezmocne vykonávala bežné bezpečnostné kontroly.

Zrejme by pomohlo len rýchle Porsche, ktorým by muži zákona hliadkovali na tomto úseku, ale i na diaľniciach. Policajnej stíhačke - upravenému Porsche Carerra S (ktoré v menšom počte používa nemecká polícia) by sotva niekto unikol. Jeho plochý 3,8-litrový motor s protibežnými piestami dáva totiž výkon 370 koní a dvojmiestne vozidlo s aerodynamickými spojlermi vďaka nemu zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 4,8 sekúnd a dosiahne rýchlosť takmer 300 km za hodinu. Dosť na to, aby ľahko dobehlo každého, kto si z ciest robí autodrom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...