Vyhľadávanie:

Položili základný kameň

Položili základný kameň

Za účasti ministra zdravotníctva SR Ivana Valentoviča položili minulý týždeň v pondelok, 2. júla, základný kameň Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb, a.s., v Košiciach (VÚSCH). Historický okamih podčiarkuje aj skutočnosť, že v rovnaký deň získal VÚSCH certifikát systému riadenia kvality podľa normy ISO 9001:2000. V priebehu dvoch rokov má v našom meste vyrásť špičkové a moderné zdravotnícke zariadenie, ktoré si podľa slov jeho generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Františka Sabola vyžiada približne miliardu investičných nákladov, pričom finančné krytie bude z viacerých zdrojov.

V súčasnosti je VÚSCH v prenajatých priestoroch monobloku Fakultnej nemocnice L. Pasteura na Triede SNP č. 1 v Košiciach, a to roztrúsene, na piatich poschodiach. Vybudovaním nového, moderného komplexu získa ústav vyhovujúce a dôstojné podmienky na svoju činnosť, ktoré budú porovnateľné so svetovým štandardom. Jednotlivé oddelenia budú poskytovať komplexnú starostlivosť o pacientov s kardiovaskulárnymi ochoreniami, predovšetkým z východoslovenského regiónu. Nový ústav plánujú otvoriť začiatkom roka 2009.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...