Vyhľadávanie:

Pomoc, ktorá sa obciam veľmi zíde

Pomoc, ktorá sa obciam veľmi zíde

Spoločnosť U. S. Steel Košice vychádza samosprávam v ústrety

Máme dobrú správu, ktorá obce v Košickom i Prešovskom kraji určite poteší. Pomoc spoločnosti U. S. Steel Košice spočívajúca v dodávkach umelého hutného kameniva z vysokopecnej trosky vrátane dopravy za symbolickú cenu, pokračuje aj v tomto roku. Rozvojové projekty v dedinách, mestských častiach, ale aj občianskych združeniach sa môžu opäť ľahšie rozbehnúť. Bez finančného zaťažovania rozpočtov i samotného životného prostredia.

„Umelé hutné kamenivo z vysokopecnej trosky disponuje všetkými potrebnými  certifikátmi a vyhláseniami o parametroch. Uplatnenie nachádza najmä v stavebníctve a cementárskom priemysle, veľmi dobre poslúži ako náhrada prírodných kameňov a štrkov pri  výstavbe ciest i diaľnic a realizácii rozvojových akcií v obciach, napríklad pri budovaní  miestnych komunikácií, chodníkov, parkovísk, ihrísk, či športovísk,“ uviedla riaditeľka nákupu surovín pre výrobu ocele a predaj vedľajších výrobkov Marta Valentínová. „Aj preto sa vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice rozhodlo dodávkami umelého kameniva za symbolickú cenu opätovne podporiť  obecné samosprávy. Akcia sa začala 1. októbra a potrvá do 31. decembra 2016.“

Záujem je podľa očakávania skutočne veľký. Prvé tony umelého hutného kameniva z vysokopecnej trosky rôznych frakcií už putovali k prvým odberateľom, ďalšie objednávky čakajú na vybavenie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...