Vyhľadávanie:

Pomoc pre tínedžerov v detskom domove

Pomoc pre tínedžerov v detskom domove

Prinášame ďalší zo série článkov, v ktorých sa venujeme dobročinným aktivitám mladých ľudí, konkrétne štipendistov U. S. Steel Košice. Sú to talentovaní vysokoškolskí študenti, ktorí splnili kritériá Štipendijného programu USSK a naša firma ich v štúdiu podporuje. Oni zase často podporujú iných.

O svojich dobročinných aktivitách nám napísal Dalibor Walko, ktorý študuje v poslednom ročníku na Fakulte baníctva, ekológie, riadenia a geotechnológií Technickej univerzity v Košiciach. Rozhodol sa pomôcť deťom v Centre pre deti a rodiny na Uralskej ulici v Košiciach.

„Každý deň sa dostávame do styku s rôznymi ľuďmi. Či už s priateľmi, pedagógmi, rodinou, tak aj s tými, ktorých len minieme na ulici a nemusíme ich opakovane v živote vidieť. Aj to nám ale stačí, aby sme si vo svojom vnútri urobili istú predstavu o danej osobe. Okrem fyzických vlastností nás hlavne zaujme jedna pomerne dôležitá vec - oblečenie.

Súčasná doba je udávaná rôznymi módnymi  trendami a veľké množstvo ľudí súdi iných podľa toho, čo majú na sebe oblečené, či je daný kúsok oblečenia moderný, značkový a pod. Tento jav je často videný a riešený predovšetkým v mladých vekových kategóriách. Na Slovensku žije mnoho detí a tínedžerov v detských domovoch, ktorí žiaľ nemajú nikoho, kto by im kúpil moderné alebo značkové oblečenie a častokrát nosia oblečenie po svojich starších súrodencoch, alebo oblečenie, ktoré už nie je nové a majú v sebe pocit zahanbenia. Mnohokrát sú v spoločnosti odstrkovaní a považovaní za iných, možno menejcenných, a to len z dôvodov, za ktoré oni nemôžu. A jeden z dôvodov je práve to, ako chodia oblečení.

Takíto tínedžeri a deti žijú aj v detskom domove  Uralská v Košiciach. A keďže ja som sa narodil do rodiny, kde mám oboch rodičov, ktorí sa mi snažia zabezpečiť tieto materiálne veci – moderné oblečenie či značkové veci, rozhodol som sa darovať svoje oblečenie, ktoré už nenosím. Myslím si, že v tomto detskom domove sa nájdu osoby, ktoré toto oblečenie ocenia a spraví im radosť.  Zároveň verím, že sa budú v tom oblečení cítiť moderne, komfortne a hlavne obyčajne ako ostatné deti, ktoré majú ľudí, ktorí im zabezpečia takéto veci. A keďže 6. decembra chodí Mikuláš, tak k oblečeniu som pridal ešte boxík plný sladkostí.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...