Vyhľadávanie:

Pomoc si cenia rodičia športových talentov i detské domovy

Pomoc si cenia rodičia športových talentov i detské domovy

Nadácia U. S. Steel Košice už podporila stovky verejnoprospešných aktivít

Stovky projektov počas svojej existencie už podporila Nadácia U. S. Steel Košice, ktorá je svojmu cieľu – pomáhať východoslovenskému regiónu a ľuďom pretaviť na skutočnosť verejnoprospešné aktivity v mnohých oblastiach, verná už štrnásť rokov. Či už je to školstvo, zdravotníctvo, veda, vzdelanie, sociálne, humanitárne charitatívne projekty, kultúra alebo ochrana a tvorba životného prostredia. Pomohla organizáciám, inštitúciám s rôznym zameraním, ale aj ľuďom s ťažkým osudom a v zložitej životnej situácii.

Ako vnímajú podporu Nadácie U. S. Steel Košice jej konkrétni adresáti?

Náš kolega Martin Krajňák, ktorý pracuje v divíznom závode Oceliareň už dvanásty rok, je na svojho syna, hokejovo nadaného Nicolasa, nesporne pyšný. O programe podpory a pomoci talentovaným mladým športovcom a možnosti zaradenia do firemného programu Tvoja šanca hrať sa dozvedel, ako nám povedal, od svojho spolupracovníka. Rozhodol sa požiadať o dotáciu pre svojho syna, keďže manželka je momentálne nezamestnaná a bez príjmu. Krajňákovci napriek tomu chceli, aby Nicolas v športovaní naďalej pokračoval.

„Je tomu asi rok, čo sa začal môj chlapec venovať hokeju v klube HOCKEY LIBA ACADEMY. Jeho športové úspechy hovoria za všetko. Po mesiaci trénovania ho zaradili do skupiny medzi chlapcov, ktorí hrajú hokej jeden až tri roky. Po troch mesiacoch už odohral svoj prvý hokejový turnaj, v ktorom jeho tím skončil na druhom mieste. Momentálne hrá za dve skupiny, a to za tretiakov, ale aj štvrtákov, a viditeľne napreduje. V tomto športe sa našiel a jeho úspechy ho posúvajú vpred, v čom nám veľmi pomohla aj podpora zo strany Nadácie U. S. Steel Košice, bez ktorej by sme neodhalili jeho talent pre tento šport, pretože by to bolo v danej situácii finančne neúnosné. Páči sa mi, že firma takouto formou pomáha zamestnancom a rodinným príslušníkom a tak povzbudzuje mladých ľudí k športovej aktivite, ktorá ich v živote naučí disciplíne, nasmeruje správnym smerom a pomôže  pevnému zdraviu. Chcem sa za takýto program poďakovať a teším sa na ďalšiu spoluprácu,“ dal nám vedieť Martin Krajňák.

Pomoc zo strany Nadácie U. S. Steel Košice si cenia aj v partnerskom Detskom domove v Sečovciach, v ktorom zabezpečujú starostlivosť o chlapcov a dievčatá vo veku od 0 do 25 rokov.

„Nadácia U. S. Steel Košice nám aktívne pomáha už niekoľko rokov nielen finančnými prostriedkami, ale aj pozývaním na spoločenské, kultúrne a športové podujatia počas celého roka. Vlani k nim napríklad patrili hokejové zápasy, návštevy divadla, korčuľovanie na ľade, maliarsky plenér, akcia Rodiny športujú, ale aj výlet na Alpinku, minimaratón či nádherný projekt Stromček prianí,“ uviedla Simona Kravcová. Dodala tiež, že vďaka finančnej podpore si v detskom domove kúpili schodolez, ktorý im veľmi uľahčil znášanie detí z poschodia budovy, a to či už k lekárovi alebo na vyučovanie do školy. Koncom roka 2015 si za darované financie zadovážili vybavenie do multisenzorickej miestnosti snoezelen.

„Navždy bude pre nás veľkou cťou, že sme sa mohli stretnúť s ľuďmi, ktorým nie sú ľahostajné osudy našich detí a ktorí majú svoje srdcia na správnom mieste. Ďakujeme za úžasnú spoluprácu. Sme vďační za každé jedno euro, ktoré bolo využité v prospech detí a ich napredovania a za každé pozvanie na ktorékoľvek podujatie. Účasť na nich naše deti nesmierne obohatila, priniesla im nespočetné množstvo zážitkov a skultúrnila ich správanie. Deti si uvedomili, ako sa majú pohybovať v spoločnosti, čo im umožnilo ľahšie sa integrovať do širšieho sociálneho prostredia, čo považujeme za najpálčivejší problém ústavnej starostlivosti,“ doložila S. Kravcová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...