Vyhľadávanie:

Pomohli sme prekonať traťový rekord

Pomohli sme prekonať traťový rekord

Favoriti maratónu si pochutnali na hroznovom cukre od FMMR

Veru, kto by sa to bol odvážil vopred povedať, že budeme pri tom a že pomôžeme prekonať traťový rekord Medzinárodného maratónu mieru. Pravda je však taká, že víťazka ženského maratónu a čerstvá držiteľka traťového rekordu Sheila Jerotichová bola deň pred súťažou u nás v stane a vypýtala si hneď dva balíčky nášho „fakultného“ hroznového cukru, ktorý je obľúbeným zdrojom energie maratóncov všade na svete. Hovoríme o fakultnom cukre, pretože bol zabalený do obalu s motívom FMMR navrhnutým a vyrobeným špeciálne pre túto príležitosť.

Nebol to však iba hroznový cukor, čo sme v stane pred Auparkom ponúkali. Spolu s priateľmi z katedry telesnej výchovy TUKE sme pri stánku postavili aj bežiaci pás, kde sme za štandardný výkon rozdávali hroznový cukor s motívom FMMR a za nadštandardný výkon zas čakala na účastníkov bežecká fľaša vo farbách fakulty a iontový nápoj. Ten nadštandardný výkon bol pritom nastavený podľa času behu na 1 km člena diamantového klubu MMM, účastníka 41 ročníkov košického maratónu a koniec-koncov i hrdého člena ALUMNI klubu bývalej hutníckej fakulty Petra Poláka

A aby toho nebolo málo, spolu so zástupcami katedry telesnej výchovy TUKE sme pomáhali medzi návštevníkmi maratónu vyladiť atmosféru pred pretekmi meraním BMI indexu, vnútorného tuku, percenta svalovej hmoty a ostatných fyziologických parametrov. Záujem bol veľký. Dokonca sa u nás zastavil aj olympijský víťaz Matej Tóth.

Fakulta materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach sa na Medzinárodnom maratóne mieru prezentovala po prvý raz v spolupráci so spoločnosťou U. S. Steel Košice. A bez preháňania môžeme konštatovať,  že veľmi úspešne. Ľudia, ktorí sa na propagačnej akcii zúčastnili, totiž odviedli skvelú prácu. Nielen v stane pred Auparkom deň pred konaním MMM, ale aj v občerstvovacej stanici na piatom kilometri na Aničke, ktorú sme obsluhovali spolu s dobrovoľníkmi z U. S. Steelu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...