Vyhľadávanie:

Pingpongový sen Štefana Nováka

Pingpongový sen Štefana Nováka

Aj na dôchodku sa zapája do športového diania v USSK

Keď sa nedávno konali Letné športové hry zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice bol to on, kto spolu s prezidentom firmy Scottom Buckisom niesol „olympijskú pochodeň“. Štefan Novák je už síce pol roka v dôchodku, no stále sa aktívne zapája do športového diania vo firme, v ktorej odpracoval 41 rokov. A aj na týchto hrách presvedčil, že za zelenými stolmi to vie a musí sa s ním stále počítať. Je niekoľkonásobným majstrom nielen bývalých VSŽ, ale aj spoločnosti USSK. V tomto roku potvrdil svoju suverenitu za zelenými stolmi na letných športových hrách, kde bez prehry a straty jediného setu zvíťazil v kategórii mužov nad 50 rokov.

So stolným tenisom začínal ešte ako chlapec, pričom už v štrnástich hrával za mužov v Levoči, kde vtedy chodil do školy. Odvtedy odohral tisícky zápasov. Dokonca i  dnes hráva 3. ligu za Lemešany a medzi seniormi mu patrí tretia priečka v rámci celého Slovenska.

„Snažím sa udržiavať vo forme ako sa len dá. A keď mi to finančné možnosti dovolia, rád sa zúčastňujem aj na majstrovstvách sveta i Európy v stolnom tenise seniorov,“ povedal nám Štefan Novák, pre ktorého je pingpong najväčšou vášňou. Naposledy bol na svetovom šampionáte v máji 2016 v španielskom meste Alicante, kde sa zišlo takmer 4600 hráčov a kde v kategórii hráčov od 60 do 65 rokov obsadil vo štvorhre spolu s otcom niekdajšieho československého reprezentanta Vladimíra Pišteja  úctyhodné 125. miesto. „Vladimírov syn, ktorý stále aktívne hrá v rakúskej lige, obsadil dokonca na majstrovstvách sveta 16. miesto. To už je niečo!“ hovorí Štefan Novák. V kategórii jednotlivcov sa Štefan Novák dokonca umiestnil na 60. mieste na svete, pričom zdôraznil, že na seniorské majstrovstvá sveta chodia naozaj špičkoví hráči, vrátane niekdajších najväčších stolnotenisových hviezd z Ázie. 

Tohtoročné majstrovstvá Európy vo Švédsku mu však nešťastne ušli. „Prišli sme na letisko do Budapešti a až tam sme sa dozvedeli, že náš let je zrušený. Náhradný nám ponúkli až v termíne, ktorý nám neumožnil stihnúť turnaj, tak sme sa vrátili domov,“ spomína na sklamanie. Mrzí ho to o to viac, že budúcoročný seniorský šampionát si nebude môcť dovoliť najmä z finančných dôvodov. Má sa totiž konať  v júni 2018 v Las Vegas v Spojených štátoch. „Ako seniori si platíme všetko sami, letenky i štartovné. Keď sme to počítali, vychádzalo to na zhruba 1300 eur. Navyše registráciu treba stihnúť do polovice decembra, potom je to ešte drahšie. Bez sponzora sa to jednoducho nedá,“ konštatuje. Už dnes sa tak teší aspoň na ďalšie seniorské majstrovstvá Európy, ktoré sa budú konať v Budapešti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...