Vyhľadávanie:

Poukážky v máji

Poukážky v máji

Príspevok zo Sociálneho fondu každému zamestnancovi

Podľa reakcií niektorých zamestnancov, nie každému je jasné, ako a na čo bude môcť použiť dva a pol tisícový príspevok zo Sociálneho fondu, na ktorom sa dohodli kolektívni vyjednávači pri rokovaní o Dodatku č. 3 ku Kolektívnej zmluve U. S. Steel Košice na roky 2004 - 2007. Ako nám zatelefonoval jeden z dopravárov, ľudí zaujíma, či si z tejto sumy budú musieť hradiť všetky druhy pobytov určených na regeneráciu pracovnej sily.

O vysvetlenie sme požiadali viceprezidenta pre pracovné vzťahy a motiváciu Martina Pitoráka. "Zmeny, ku ktorým došlo v tomto roku pri realizácii príspevkov zo Sociálneho fondu, sa týkajú hlavne príspevkov na ozdravné a liečebné pobyty. Zmena sa netýka rekondičných pobytov pre zamestnancov pracujúcich v nadmernom hluku. Pobyty budú realizované tak ako doteraz.
Pri realizácii príspevkov na ozdravný a liečebný pobyt bolo v minulosti uspokojených necelých deväť percent zamestnancov ročne. Vo viacerých prípadoch príspevky opakovane čerpali tí istí zamestnanci. Preto sa zástupcovia zamestnancov a zamestnávateľ pri kolektívnom vyjednávaní dohodli, že pozastavia poskytovanie týchto pobytov na jeden rok a prerozdelia príspevky rovnomerne každému zamestnancovi vo výške 2500 korún, a to v podobe poukážok RelaxPass. Okruh ľudí využívajúcich možnosti programov sociálnej starostlivosti tak bude vyšší. Hlavné bude, aby poukážky znovu smerovali do oblasti relaxu a aktívneho využitia voľného času.
Zamestnanec si môže individuálne vybrať aktivitu podľa vlastného rozhodnutia, vrátane ozdravných a liečebných pobytov. Poukážky platia až do konca roku 2007.
Zoznam firiem, vrátane cestovných kancelárií, akceptujúcich poukážky RelaxPass, dostane každý zamestnanec v brožúrke spolu s poukážkami v mesiaci máj. O definitívnom účele použitia poukážok, to znamená o tom, čo bude predmetom "balíčka", rozhodne Sociálna komisia na svojom najbližšom zasadnutí."

Oceľ východu bude zamestnancov včas informovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...