Vyhľadávanie:

Povedali v cieli

Povedali v cieli

V pestrofarebnom pelotóne sme mali vo všetkých disciplínach takmer sto pretekárov z radov zamestnancov, najviac ich bolo na polmaratónskej trati. V cieli sme niektorých z nich oslovili otázkou, čo ich viedlo k tomu, aby sa postavili na štart.

Alexander Varga: "Keď to môžem tak povedať, na beh ma zverboval kolega Jano Krajčí. Na polmaratón som sa pripravoval asi pol roka, intenzívnejšie dva mesiace. Túto trať som si v rámci tréningu zabehol trikrát. Po prvý raz som sa postavil na štart vytrvalostných pretekov vo vstupnom areáli, kde sme odštartovali v rámci našej letnej olympiády olympijskú desiatku. Košický polmaratón bol mojimi druhými pretekmi v živote, na ktoré určite nikdy nezabudnem. Do trinásteho kilometra som ani nevedel, že bežím, taká bola na trati super atmosféra, vždy bolo čo obdivovať. Najmä to nadšenie povzbudzujúcich divákov. Okolo osemnásteho kilometra som zistil, že mi chýba energia, akoby som strácal tempo, ale napokon som to zvládol."

Emíla Krišťaková: "Rekreačnému behu sa venujem asi päť rokov. Trénujem spolu s manželom, ktorý už absolvoval štyri maratóny. Trikrát štartoval na MMM v Košiciach a raz v Prahe. Ja som prvý raz skúsila zabehnúť 10 km na pretekoch Beh údolím Idy v Šaci a celkom sa mi to zapáčilo. V Košiciach to bol po vlaňajšku môj druhý polmaratón. Prvých jedenásť kilometrov sa mi teraz bežalo veľmi dobre, potom sa oteplilo a začal fúkať vietor. Zdalo sa mi, že na trati je málo občerstvovacích staníc, lebo mi chýbali tekutiny a dochádzali sily."

Marián Varecha: "Na štart košického polmaratónu som sa postavil nepretržite už štrnásty raz. Prvýkrát som to skúsil v roku 1998 viac-menej len zo zvedavosti - zaujímalo ma, či také niečo dokážem absolvovať a odvtedy považujem účasť na tomto podujatí za takú moju každoročnú jesennú tradíciu. Tohto roku sa mi nebehalo dobre. Môžu za to dve veci. Moja slabšia príprava a takmer letné počasie. Behávam nepravidelne len tak rekreačne, keď mám na to čas a hlavne chuť. Okrem MMM som v minulosti asi trikrát absolvoval 10 km beh v rámci USSK olympiády a trikrát cross country na Jahodnej. Naposledy v júni tohto roku. Je to veľmi pekný beh v príjemnom prostredí košických lesov. Odporúčam každému to skúsiť. Na iné preteky nechodím, aj keď o tom občas uvažujem. Možno niekedy v budúcnosti."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...