Vyhľadávanie:

Obhájili zlaté medaily

Obhájili zlaté medaily

V sobotu 24. septembra sa poslednou súťažou v softbale skončila naša letná olympiáda 2011. Na ihrisku Technickej univerzity v Košiciach bojovali v tomto športe tri mužstvá. Vedenie, Výroba a tím amerických manažérov pod názvom Expats. Prvenstvo si vybojovali hráči z mužstva Vedenia, ktorí zdolali Expats 16:5 i Výrobu v skrátenej hre 5:1 a zaslúžene obhájili zlaté medaily z vlaňajška.

V zápase o druhú priečku Výroba vyhrala nad tímom Expats 16:1. Mužstvo z Vedenia, ktoré malo vo svojom kádri niekoľkých bývalých reprezentantov Slovenska - Martina Repku, Ľubomíra Delinu, Róberta Delinu a Mariána Lipnického, bolo v obidvoch stretnutiach výrazne lepšie. Hneď v prvom zápase proti tímu Expats už od prvej zmeny získali vydarenými odpalmi náskok piatich bodov a postupne ho zvyšovali. V útoku i v obrane boli oveľa rýchlejší než ich súper a v závere i keď herne poľavili, dotiahlo Vedenie toto stretnutie do víťazného konca.

V druhom súboji medzi Výrobou a mužstvom Expats sa zrodil ešte výraznejší výsledok, ale to vďaka výbornej hre hráčov Výroby v obrane. Napriek prehrám však americkí manažéri ukázali niekoľko pekných vydarených akcií, najmä viacero tvrdých nechytateľných odpalov, čo len dokazuje, že softbal je v USA národným športom. V stretnutí o prvenstvo sa hráči z Výroby nedokázali bodovo presadiť proti Vedeniu a prvý bod zaznamenali až v poslednej zmene, ale to už bolo na zvrat v zápase neskoro.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...