Vyhľadávanie:

Poznáme kvarteto semifinalistov

Poznáme kvarteto semifinalistov

V utorok 10. mája odštartoval olympijský futbalový turnaj o majstra U. S. Steel Košice

V utorok 10. mája 2011 sa na štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach úvodnými zápasmi v skupinách rozohral tohtoročný futbalový šampionát. Desať mužstiev hralo systémom každý s každým v troch základných skupinách. Do semifinále postúpili prvé dva tímy zo skupiny A a víťazi skupín B a C. Kvarteto semifinalistov teda tvoria Vysoké pece, Vulkmont, Energetika a Teplá valcovňa, ktoré sa stretnú v piatok 27. mája v semifinále. O 15.30 hod. sa najprv predstaví dvojica Vulkmont - Energetika a o 17. hodine sa stretnú Vysoké pece s Teplou valcovňou. V utorok 31. mája sa v boji o tretie miesto stretnú porazení semifinalisti o 15.30 hod. a o 17.00 hod. sa uskutoční finále. V jednotlivých skupinách sme zaregistrovali tieto výsledky:

A SKUPINA

Doprava - Zušľachťovne a obalová vetva 1:0 (0:0)
V úvodnom zápase šampionátu sa strelci obidvoch mužstiev príliš nevyznamenali. Dlho to vyzeralo na nerozhodný bezgólový výsledok. Až v závere druhého polčasu sa po hrubej chybe brankára hostí dostal k lopte domáci útočník Jaroslav Begáni a pohodlne do prázdnej brány strelil jediný gól zápasu.

Vulkmont - Vysoké pece 0:0
V druhom meraní síl sa obidve mužstvá viac sústredili na defenzívu a tak diváci gól nevideli. Na jednej i druhej strane bolo veľmi málo gólových šancí, tie však zostali nevyužité.

Doprava - Vysoké pece 0:3 (0:2)
Kým domáci nastúpili v nekompletnom zložení, obhajcovi majstrovského titulu z Vysokých pecí už nechýbal Matúš Tomašov, ktorý patrí k oporám mužstva. Bol pri streleckej chuti a v zápase zaznamenal hetrik. Dva zo svojich troch gólov strelil zo značky pokutového kopu.

Vulkmont - Doprava 5:0 (1:0)
Hostia iba v prvom polčase dokázali ako-tak odolávať tlaku súpera. Po zmene strán rezignovali, inkasovali ďalšie štyri góly, pritom sa nezmohli ani len na čestný úspech. Dva góly domácich strelil Peter Girovský, po jednom pridali Jaroslav Janočko, Emil Straka a Slavomír Albrecht.

Zušľachťovne a obalová vetva - Vysoké pece 0:0
V snahe strhnúť víťazstvo na svoju stranu hrali obidve mužstvá veľmi aktívne. Najmä v útoku si vytvorili niekoľko dobrých streleckých príležitostí, ale nevychádzala im koncovka. Najväčšiu šancu domácich zahodil Ľalík, z hostí Hudák netrafil súperovu prázdnu bránu .

Vulkmont - Zušľachťovne a obalová vetva 1:0 (1:0)
Bol to rozhodujúci zápas o postup do semifinále. Preto sa hralo veľmi opatrne so snahou neurobiť chybu. A tú urobili hostia ešte pred prestávkou, keď ich brankár vybehol za loptou až k hranici pokutového územia. Tam sa šikovne uvoľnil domáci hráč Slavomír Majerčák a strelil jediný gól stretnutia.

TABUĽKA A SKUPINY

1. Vulkmont 3 2 1 0 6:0 7 b.
2. Vysoké pece 3 1 2 0 3:0 5 b.
3. Doprava 3 1 0 2 1:8 3 b.
4. Zušľachťovne + OV 3 0 1 2 0:2 1 b.


B SKUPINA

Vedenie - Energetika 1:0 (0:0)
Snaživí domáci boli favorizovanému tímu energetikov viac než vyrovnaným súperom. Od úvodnej minúty hrali sústredene v obrane a každú príležitosť využívali na rýchly protiútok. Hostia "búšili" do súpera, v druhom polčase však urobili chybu v obrane, ktorú využil Tomáš Gajdoš a strelil víťazný gól svojho mužstva.

Technológia - Vedenie 1:0 (0:0)
V zápase bohatom na gólové šance si obidve mužstvá dlho udržiavali čisté konto. Už v prvom polčase bol z mužstva hostí blízko ku gólu Bolf, ale dvakrát nemieril presne. O víťazstve domácich rozhodol až v druhom polčase Ľuboš Katunský. Jeho strela z diaľky skončila pri žrdi v sieti brankára hostí.

Technológia - Energetika 0:5 (0:2)
Favorizovaní energetici neponechali nič na náhodu. Od úvodnej minúty si vynútili herný tlak, ktorý korunovali peknými gólmi. Hetrik dosiahol Peter Dieneš, ktorý bol pri streleckej chuti. Po jednom góle zaznamenali Zoltán Pataky a Ladislav Viszlay.

TABUĽKA B SKUPINY
1. Energetika 2 1 0 1 5:1 3 b.
2. Vedenie 2 1 0 1 1:1 3 b.
3. Technológia 2 1 0 1 1:5 3 b.


C SKUPINA

Koksovňa - Studená valcovňa 0:2 (0:0)
Hostia hrali dôraznejšie, boli kombinačne lepší a neustále sa tlačili do pokutového územia domácich. A boli aj strelecky úspešnejší, keďže dvoma gólmi zaťažil konto domácich Marek Firkaľ.

Studená valcovňa - Teplá valcovňa 0:4 (0:2)
Vlani bronzový tím z Teplej valcovne začal šampionát vo veľkom štýle. Jeho futbalisti hrali priamočiary, kombinačný futbal s častou streľbou a o ich víťazstve nebolo pochýb. Pri streleckej chuti bol kanonier hostí Dionýz Tobák, autor troch gólov, jeden pridal Branislav Baník.

Koksovňa - Teplá valcovňa 1:4 (1:1)
Futbalisti z Teplej valcovne majú zatiaľ na šampionáte najväčší strelecký apetít. V prvom polčase odohrali v tomto zápase s koksármi vyrovnanú partiu, ale po zmene strán už herne i strelecky dominovali. Tri góly strelil Dionýz Tobák, jeden pridal Tomáš Kolesár, za domácich čestný úspech zaznamenal Ladislav Rozenberg.

TABUĽKA C SKUPINY
1. Teplá valcovňa 2 2 0 0 8:1 6 b.
2. St. valcovňa 2 1 0 1 2:4 3 b.
3. Koksovňa 2 0 0 2 1:6 0 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...