Vyhľadávanie:

Poznáme víťazov

Poznáme víťazov

Skončil sa ďalší ročník Školskej športovej ligy

Pritiahnuť mládež k pravidelnému pohybu, organizovaním športovej činnosti preventívne pôsobiť proti drogám a potulovaniu sa detí po uliciach, hľadať talenty, ktoré ostali z rôznych dôvodov, napríklad nedostatku finančných prostriedkov rodičov, nepovšimnuté, je hlavným cieľom Školskej športovej ligy. Jej v poradí už štvrtý ročník pripravilo oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice (MMK)v spolupráci s Občianskym združením ŠK Šport pre všetkých.

"Súťaží v dvanástich športoch - atletike, badmintone, bowlingu, inline korčuľovaní, plávaní, floorballe, futbale, futsale, stolnom tenise, športovej streľbe a volejbale sa deti zúčastňovali pravidelne od pondelka do piatku vždy po vyučovaní," informoval Ivan Šulek z referátu športu a mládeže MMK. "V tomto roku mesto na školskú športovú ligu, do ktorej sa zapojilo dovedna 3 560 chlapcov a dievčat, vyčlenilo 20 tisíc eur. Tento projekt chceme v budúcnosti naďalej rozvíjať a dať mu celoslovenský i medzinárodný rozmer," konštatoval.

V pondelok, 28. júna, sa na Hlavnej ulici v Košiciach, na priestranstve pri archeologickom komplexe Dolná brána, uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie podujatia. I za účasti hlavných partnerov projektu, spoločnosť U. S. Steel Košice zastupoval viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, si najlepší športovci ligy a najlepšie školy v jednotlivých športoch prevzali ocenenia. Celkovým víťazom Školskej športovej ligy 2009/2010 sa stala Základná škola na Trebišovskej ulici, druhá priečka patrí ZŠ Belehradská a tretia ZŠ na Krosnianskej.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...