Vyhľadávanie:

Poznáme víťazov národného kola medzinárodnej súťaže EKO 2009

Poznáme víťazov národného kola medzinárodnej súťaže EKO 2009

Naši železiari nesklamali Košickí oceliari nesklamali. V ôsmom ročníku národného kola medzinárodnej ekologickej súťaže EKO 2009, ktorej hlavným organizátorom je Hutnícka fakulta TU Košice, obsadil v hlavnej kategórii Zamestnanci organizácií tím v zložení Ladislav Horváth, Tomáš Suchý a Iveta Petíková z Výskumu USSE prvú priečku. S prácou Analýza vplyvu aditív (prísad) na teplotu tečenia popola vo výtavnom kotle. Stali sa jednoznačným víťazom a farby Slovenska i U. S. Steel Košice budú obhajovať v medzinárodnom kole. Uskutoční sa už koncom tohto mesiaca v Třinci, v Českej republike.

"Škoda, že tu s nami nie je náš kolega, Laco Horváth, ktorý musel služobne odcestovať do Srbska. Určite by sa veľmi potešil. Tak ako my. A to sme sem išli, pravdupovediac, s malou dušičkou. Nepredpokladali sme, že vyhráme," povedal nám krátko po prevzatí ocenenia z rúk prodekana pre vedecké činnosti a doktorandské štúdium Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach a súčasne predsedu organizačného výboru EKO 2009 Petra Horňaka i gratulácie od viceprezidenta pre ľudské zdroje USSK Martina Pitoráka usmiaty Tomáš Suchý. Nezabudol zdôrazniť, že na tomto úspechu majú nemalý podiel aj kolegovia z DZ Energetika Jaroslav Merc, Dušan Sadvár, Peter Kelly, Dušan Müller a z GM pre podporu výroby, s ktorými pri riešení projektu spolupracovali.

Druhú priečku obsadil Vladimír Hricko a kolektív autorov z viacerých firiem a inštitúcií, ktorý sa do súťaže zapojil s projektom Výroba asfaltu modifikovaného gumovým granulátom získaným z pneumatík vyradených z dopravnej prevádzky a jeho využitie v dopravných stavbách. Nesklamali ani dcérske spoločnosti U. S. Steel Košice. Tretie miesto s prácou Zníženie prašnosti pri výrobe umelého hutného kameniva získal Štefan Bárány z Vulkmontu.

Porota čestnými uznaniami ocenila aj ďalších súťažiacich hutníkov. Jaroslava Čurillu, Marcela Novosada a Albína Kočiša za projekt Náhrada vápenca oceliarskou troskou pri výrobe surového železa v U. S. Steel Košice, Róberta Mikluša zo spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Košice za Technologické riešenie zhodnotenia odpadového dreva vo výrobnom procese na materiálové a energetické využitie, Ladislava Račeka z Vulkmontu za projekt Ekologické využitie opotrebovaných dopravných pásov a kolektív výskumníkov Katarínu Seilerovú, Alicu Mašlejovú a Vladimíra Bláhu za projekt Možnosti úpravy odpadových vôd oceliarskou troskou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...