Vyhľadávanie:

Pozvánka do bielej stopy

Pozvánka do bielej stopy

Klub turistov Víkend Košice organizuje v sobotu 1. marca ďalšiu akciu pre milovníkov prírody z radov zamestnancov U. S. Steel Košice. Ako nám povedal náš turistický "barón" Jozef Mitaľ, bude to lyžiarsky prechod okolo Kojšovskej hole. Trasa v bielej stope povedie zo Zlatej Idky cez Kojšovskú hoľu, Polianku, Hlbokú dolinu, Biely kameň, k pamätníku SNP, kde sa nachádza bežecký areál na Kojšovskej holi.

V bielej stope sa potom účastníci presunú okolo chaty Erika k čajovni Katka a odtiaľ do Zlatej Idky. Je to 18-kilometrová trasa, plná neobyčajných zážitkov, preto by mali železiari bežkári využiť možno jednu z posledných šancí ukončiť sezónu v bielej stope, keďže sa náhle oteplilo. Do miesta štartu sa účastníci dopravia autobusom pravidelnou linkou SAD z autobusovej stanice v Košiciach o 7. hodine smer Zlatá Idka. Možnosť nastúpiť je aj na zastávke SAD pri Magistráte a na sídlisku KVP. Bližšie informácie podá "barón" Mitaľ na mobile 0904 318 414.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...