Vyhľadávanie:

Pozvánka na potulky

Pozvánka na potulky

Na sobotu 7. augusta 2004 pripravujú v Kalši XXI. ročník turistického pochodu pod názvom Potulky po Slanských horách. Účastníci tohto podujatia si budú môcť vybrať jednu z dvoch trás, a to na 18 a 25 km. Trasa A na 18 km so štartom v Kalši vedie cez Lom - Čierny Vrch - Loveckú lúku - Skalu - Zimné lúky - Izru a cez Pátorku späť do Kalše. Trasa B bude mať tú istú trasu až na Izru, potom však o 7 kilometrov viac, a to cez Malú Izru - CHKO Veľký Milič - kótu 670 na hraničnom kameni XVII/29 späť na Izru a cez Pátorku do Kalše.

Záujemcovia z U. S. Steel Košice, ktorí by sa chceli týchto potuliek zúčastniť, sa môžu individuálne dopraviť do miesta zrazu. A to v sobotu ráno, buď z autobusovej stanice z nástupišťa č. 11 s odchodom do Kalše o 6.35 h., alebo zo železničnej stanice vlakom smer Košice - Čierna nad Tisou s odchodom vlakov o 5.19 h. a 7.40 h. Pre tých, ktorí chcú prenocovať z piatku na sobotu v turistických podmienkach v sále kultúrneho strediska v Kalši, môžu sa u organizátorov prezentovať už v piatok 6. augusta od 17.00 h. Pre ostatných je prezentácia pred Obecným úradom v Kalši v sobotu ráno od 7.00 h. do 8.30 h.

Vzhľadom na to, že trasa tohto turistického pochodu vedie po hranici s Maďarskou republikou, musí mať každý účastník pri sebe občiansky preukaz. Keďže sa tento pochod bude konať za každého počasia, všetci by mali mať vhodné turistické oblečenie. Ukončenie je plánované na 16.00 h. na miestnom futbalovom ihrisku, kde sa pri vatre a guľáši uskutoční vyhodnotenie podujatia a odovzdávanie účastníckych listov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...