Vyhľadávanie:

Pozvánka na špecialitu z diviaka

Pozvánka na špecialitu z diviaka

Novinky v našich jedálňach

„Tento štvrtok ponúkneme našim hosťom špecialitu - klasický divinový guláš, ktorý doplníme zeleninou, korením a bylinkami. K tomuto druhu mäsa sa hodia voňavé korenia, ako bobkový list, nové korenie a bylinky ako rozmarín či  tymian. Aby sme toto jedlo kaloricky a nutrične vyvážili, zvolili sme ako prílohu zemiakové knedle a grilovanú jesennú zeleninu: červenú repu, cuketu a maslovú tekvicu. Toto jedlo je v chladných dňoch vynikajúcim pokrmom, ktorý zasýti a poteší chuťové bunky,“ predstavuje štvrtkovú špecialitu, ktorú nájdete na jedálnych lístkoch našich jedální  Radoslav Lakatoš, manažér spoločnosti Delirest.

Diviaky patrili k dôležitým zdrojom obživy už v mladšej dobe kamennej. Dlhá tradícia, nezameniteľná chuť a široké možnosti kulinárskeho spracovania radia diviačie mäso k najobľúbenejším druhom zveriny.

Vďaka nutričným hodnotám patrí zverina k najzdravším mäsám, ktoré sú vhodné aj pre diétnu kuchyňu. Mäso je bohaté na železo, zinok, vitamíny skupiny B a celý rad dôležitých aminokyselín ovplyvňujúcich tvorbu a regeneráciu buniek, čo  priaznivo pôsobí na imunitný systém. Diviačie mäso obsahuje viac tuku ako raticová zver, v porovnaní s bežným bravčovým mäsom je však pevnejšie, chudšie a výživnejšie.

„Jednotlivé časti diviačieho mäsa sa pripravujú rovnako ako bravčové. Plece pokrájané na kocky sa používa na prípravu populárneho diviačieho guláša,“ dodáva Radoslav Lakatoš.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...