Vyhľadávanie:

Pravidlá ostávajú nezmenené

Pravidlá ostávajú nezmenené

Voľné korčuľovanie už o necelé dva týždne

Milovníci korčuľovania na ľade si čochvíľa, po krátkej prestávke, opäť prídu na svoje. Spoločnosť U. S. Steel Košice po dohode s HC Košice umožní v rámci starostlivosti o svojich zamestnancov športu chtivým hutníkom a ich deťom voľné korčuľovanie na zimnom štadióne, a to už od soboty 6. augusta 2005. Náklady na túto športovú aktivitu sú hradené zo sociálneho fondu spoločnosti a predstavujú nemalú sumu - 500 tisíc korún.

"Voľné korčuľovanie pre zamestnancov U. S. Steel zabezpečujeme už niekoľko rokov. Tak ako tomu bolo v uplynulej sezóne, aj teraz, pre veľký záujem, to nebude jedna, ale dve hodiny týždenne. Vzhľadom na maximálnu vyťaženosť jediného zimného štadióna v Košiciach nie je možné už počet hodín rozširovať. HC Košice nám v tomto smere maximálne vychádza v ústrety. Treba si však uvedomiť, že na tomto malom štadióne prebiehajú zápasy žiackej ligy, juniorskej ligy, samozrejme tiež zápasy extraligy a všetky tréningy," konštatuje Vladimír Kokarda, riaditeľ kancelárie viceprezidenta pre personalistiku a organizáciu.

"Od roku 2004, ako sme už informovali, sme boli nútení uplatniť vstup na korčuľovanie len na zamestnanecké identifikačné karty. Bolo to predovšetkým preto, že sa korčuľovanie pre našich zamestnancov zmenilo na akési verejné korčuľovanie bez pravidiel. V tom istom čase sa na ľade hral hokej, korčuľovalo sa a zároveň sa aj malé deti učili korčuľovať. Dochádzalo samozrejme k mnohým nebezpečným situáciám a zraneniam. A preto kvôli bezpečnosti naďalej platia nasledovné pravidlá: vstup bude len cez bránu č. 2, a to iba na identifikačnú kartu zamestnanca, ktorý si môže so sebou zobrať rodinných príslušníkov. Používanie hokejok, pukov a iných predmetov, ktoré môžu ohroziť ostatných korčuľujúcich a tiež naháňačiek je zakázané."

Vladimír Kokarda pripomína, že pri porušení týchto pravidiel majú pracovníci SBS právo vyviesť narušiteľa mimo priestoru zimného štadióna. "Bezpečnosť našich zamestnancov je na prvom mieste. U. S. Steel Košice ako organizátor korčuľovania zodpovedá za každú osobu, ktorá sa v čase korčuľovania na zimnom štadióne nachádza. Vychádzame v ústrety aj zamestnancom, ktorí sú v súčasnosti v mimoevidenčnom stave, napríklad ženám na materskej dovolenke alebo aj dôchodcom, našim bývalým zamestnancom. Na požiadanie im, po overení údajov o zamestnaní, vydáme vstupnú permanentku v kancelárii viceprezidenta pre personalistiku a organizáciu."

Treba opäť zdôrazniť, že karta zamestnanca je neprenosná, takže ju nemožno niekomu požičať a každý, kto vstúpi v čase voľného korčuľovania do priestoru zimného štadióna a na ľadovú plochu, je povinný riadiť sa pokynmi zamestnancov SBS tak, aby nedošlo k žiadnemu úrazu alebo ohrozeniu ostatných účastníkov korčuľovania.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...