Vyhľadávanie:

Pre najlepších pracovná zmluva

Pre najlepších pracovná zmluva

Spolupráca USSK a Veľkej Idy na špeciálnom zamestnaneckom projekte pokračuje

Dobrá komunikácia a vzájomne úspešná spolupráca sú charakteristickými znakmi vzťahu spoločnosti U. S. Steel Košice a susednej obce Veľká Ida už niekoľko rokov. Na stretnutí starostu Františka Šníra a poslancov obecného zastupiteľstva s manažérmi vedenia oceliarskej spoločnosti, ktoré sa uskutočnilo 16. novembra 2006, to konštatovali zástupcovia oboch strán. Po tom, čo si poslanci obecného zastupiteľstva vypočuli na svojom zasadnutí dôležité informácie o environmentálnych aktivitách U. S. Steel Košice, s ktorými ich oboznámil generálny manažér pre environment Tibor Duchonovič, pokračovala diskusia o výsledkoch doterajších spoločných aktivít i ďalších možnostiach spolupráce, a to za účasti viceprezidenta pre pracovné vzťahy a motiváciu Martina Pitoráka, generálneho manažéra pre rozvoj a servis ľudských zdrojov Milana Polču a riaditeľa pre vonkajšie vzťahy Jána Baču. Mimoriadne úspešným je špeciálny zamestnanecký projekt, ktorý starosta František Šnír zhodnotil veľmi pozitívne. "Poskytnutie práce považujem za tú najväčšiu pomoc od U. S. Steel Košice," povedal. Projekt sa začal realizovať v roku 2002, dnes sú doňho zapojené aj mestské časti Košice - Šaca a Lunik IX. Odvtedy sa počet obyvateľov Veľkej Idy, ktorí formou personálneho lízingu dostali prácu vo fabrike, zvýšil z 25 na 89. Hovorilo sa o začiatku výstavby bytových jednotiek v obci. Dvadsaťštyri účastníkov projektu dostane nové byty, ich cenu si však musia odpracovať.

Spolupráca spoločnosti U. S. Steel Košice a obce Veľká Ida na projekte zamestnávania sociálne znevýhodnených skupín bude, ako konštatoval Martin Pitorák na následnom mítingu s účastníkmi zamestnaneckého projektu, pokračovať aj v budúcnosti. A už onedlho nadobudne aj nové rozmery. Okrem hodnotenia výkonu pre účastníkov pripravujú nielen školenia o bezpečnosti práce, ale aj ďalšie odborné kurzy, ktoré by mali absolvovať na budúci rok. Informoval tiež o tom, že ešte do konca tohto roka uzatvorí U. S. Steel Košice s dvomi najlepšími z nich riadne pracovné zmluvy s účinnosťou od 1. januára 2007.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...