Vyhľadávanie:

Pre naše ženy, dcéry...

Pre naše ženy, dcéry...

Zapojme sa do dobrovoľnej zbierky na kúpu digitálneho mamografu

Počet žien s rakovinou prsníka narastá. Ročne pribúdajú stovky a stovky nových prípadov. Zanedbávanie preventívnych vyšetrení a neskorá diagnostika majú katastrofálne následky. Môžeme im zabrániť.

Pomôcť mamárnemu centru šačianskej nemocnice získať kvalitný digitálny mamograf je cieľom zbierky, ktorú v uplynulých dňoch vyhlásilo vedenie spoločnosti U. S. Steel Košice. Sumu 3,50 a alebo viac budete môcť darovať podpísaním formuláru, ktorý bude k dispozícii aj na vašom pracovisku. Tak ako po minulé roky, aj tentoraz rovnakou sumou, ako bude výťažok zo zbierky zamestnancov, prispejú na kúpu prístroja, ktorý pomáha odhaľovať zhubné nádory, znovu aj spoločnosť U. S. Steel Košice a Nadácia U. S. Steel Košice. Naša pomoc sa tak strojnásobí.

Náš spoločný dar odovzdajú predstavitelia spoločnosti zástupcom Nemocnice Košice-Šaca na vianočnom benefičnom koncerte, ktorý sa uskutoční 7. decembra 2012 v Štátnom divadle Košice.

Viete, že?

  • Počet žien s rakovinou prsníka sa na Slovensku zvyšuje, štatistiky hovoria o takmer 2 300 nových prípadoch ročne. Postihuje najmä ženy vo veku 55 až 65 rokov, ale môže sa objaviť aj skôr. Asi 75 percent pacientok má viac ako 50 rokov.
  • Nádor prostaty a semenníkov je najčastejším urologickým nádorom u mužov. A aj tu má výskyt nových prípadov rakoviny stúpajúcu tendenciu. Karcinómy vznikajú najmä, no nie výlučne, po preklenutí päťdesiatky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...