Vyhľadávanie:

Pre prax chcú pripravovať kvalitných odborníkov

Pre prax chcú pripravovať kvalitných odborníkov

Stredná priemyselná škola hutnícka získala certifikát manažérstva kvality

V pondelok, 28. mája, vládla v Strednej priemyselnej škole hutníckej (SPŠH) na Alejovej ulici v Košiciach slávnostná atmosféra. Za účasti študentov, pedagógov, ale i hostí z KSK, Hutníckej fakulty TU Košice, spoločnosti USSK, ktorú reprezentovali viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga a Martin Pitorák, generálny manažér pre rozvoj a servis ľudských zdrojov Milan Polča a riaditeľ pre vonkajšie vzťahy Ján Bača, i ďalších pozvaných zástupcov priemyselnej sféry a priateľov školy, sa tam uskutočnila v slovenskom strednom školstve ojedinelá udalosť. Z rúk riaditeľa certifikačnej firmy SGS Ladislava Papíka prevzal riaditeľ SPŠH Ladislav Makó certifikát systému manažérstva kvality podľa ISO 9001:2000.

"Certifikačný audit, ktorý vykonala naša firma v tejto škole, skončil s výsledkom veľmi dobrý. Ste prvou strednou školou na Slovensku, ktorá certifikát manažérstva kvality získala. Gratulujem," prihovoril sa auditóriu počas slávnostného aktu L. Papík. "Buďte hrdí na to, čo ste dokázali."

Riaditeľ SPŠH L. Makó označil tento deň za výnimočný. "Je to výsledok tvrdej dvojročnej spolupráce nás všetkých. Získanie certifikátu," povedal okrem iného, "však neznamená len dosiahnutie méty. Je pre nás začiatkom na ceste ďalšieho skvalitňovania technického vzdelania. A my chceme pripravovať pre prax kvalitných odborníkov." Pedagógom i žiakom zablahoželali viacerí hostia. Ku gratulantom sa v mene spoločnosti USSK pridal aj viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov M. Kiraľvarga. Škola, ako uviedol, dodáva pre prax kvalitných odborníkov. USSK chce zamestnávať tých najlepších. Certifikát manažérstva kvality potvrdzuje, že škola zaviedla systém, ktorý však treba naďalej rozvíjať. Ak v ňom chýbajú komunikačné väzby, ak sa uzatvorí škola do seba a nebude komunikovať navonok, napríklad s hutníckou fakultou, firmami, ktoré zamestnávajú jej absolventov, s inými školami, ale aj rodičmi, systém môže zdegenerovať a nebude vyrábať dobrý produkt. "Želám vám," obrátil sa k žiakom, "aby ste to pod vedením riaditeľa a pedagógov nedovolili a aby škola, ktorá má približne takú dlhú históriu ako železiarne pri Košiciach, mala minimálne taký potenciál ako fabrika."

Súčasťou podujatia bola aj prehliadka staveniska multifunkčného ihriska, ktoré rastie vedľa školy a na zriadenie ktorého prispela najväčším dielom spoločnosť USSK.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...