Vyhľadávanie:

Pre väčšie pohodlie budúcich mamičiek

Pre väčšie pohodlie budúcich mamičiek

Otvorili komplex nadštandardných izieb

Nedávno slávnostne otvorili na I. Gynekologicko-pôrodníckej klinike FN L. Pasteura v Košiciach dve veľké jednolôžkové nadštandardné izby s vlastným sociálnym zariadením, tri menšie jednolôžkové izby s vlastnou sprchou a spoločnou toaletou a jednu trojposteľovú izbu. Rekonštrukcia komplexu vyšla na bezmála 540 tisíc korún. Klinika je jedným z ôsmich pracovísk nemocnice, ktoré v snahe vyjsť v ústrety náročnejším klientom, zriadili nadštandardné izby. Ako prvé prišlo s touto myšlienkou očné oddelenie v roku 2001.

Spomínané dve veľké izby sú vybavené samostatným komfortným a estetickým sociálnym zariadením, vlastným vkusným moderným nábytkom, televízorom, vertikálnymi žalúziami. Ubytovanie v nich vyjde na 700 korún za noc. V menších izbách je lacnejšie. Všetky pacientky ubytované v niektorých z nadštandardných izieb majú k dispozícii chladničku, mikrovlnku a rýchlovarné kanvice, ktoré sú v spoločných priestoroch.

Izby začala nemocnica nedávno ponúkať a ako konštatovali na tlačovom brífingu predstavitelia nemocnice, je o ne veľký záujem. Ukazuje sa, že budúce mamičky si komfort priplatia, preto je obsadenie týchto izieb stopercentné. V blízkej budúcnosti budú môcť stráviť noc v týchto izbách s rodičkami aj ich partneri, preto je súčasťou nadštandardu aj rozťahovacia sedačka. V krátkom čase nemocnica tiež vyrieši možnosť pripojenia na internet.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...