Vyhľadávanie:

Prebojujú sa hokejisti HC Košice na špicu tabuľky?

Prebojujú sa hokejisti HC Košice na špicu tabuľky?

Dnes zápas s majstrom, na Štefana so Slovanom

Košickí hokejisti ťahajú šesťzápasovú víťaznú šnúru od 22. novembra a postupne sťahujú náskok súperov v tabuľke. Na druhú Banskú Bystricu strácajú iba jediný bodík, na lídra Tipsport ligy HC Slovan Bratislava sedem, ale majú k dispozícii ešte dva zápasy k dobru.

ťazná šnúra síce priniesla do kuchyne oceliarov peknú porciu sedemnástich bodov, ale v niektorých zápasoch zohrala svoju rolu aj šťastena, ktorá sa priklonila na hokejky Košičanov. Po domácom víťazstve so Zvolenom 4:1 tréner HC Košice Peter Draisaitl takto zhodnotil duel: „Do zápasu sme vstúpili zle. V defenzívnej činnosti sa vyskytli určité slabšie veci. Zvolen nás málokedy pustil do nášho napádania. Z môjho pohľadu dnes nevyhral lepší tím, no mužstvo si zaslúži pochvalu, keď dokáže nájsť cestu za víťazstvom, aj keď sa nedarí. Povedal by som, že za tri body dnes môžeme ďakovať predovšetkým brankárovi Košarišťanovi.“

Svoju premiéru v A mužstve proti Zvolenu zažil ešte len sedemnásťročný domáci odchovanec Roman Faith. Priezvisko Faith je veľmi dobre známe priaznivcom košického hokeja. Dnes už 71-ročný Ján Faith obliekal dres Košíc takmer dvadsať rokov a v roku 1988 priviedol železiarov v pozícii hlavného trénera k druhému federálnemu titulu. K hokeju priviedol aj synov Jána a Juraja, pričom druhý menovaný zodvihol v roku 2009 v pozícii kapitána majstrovskú trofej. „Bol som pripravený už na zápas v Liptovskom Mikuláši. Chcel som tam hrať, pretože som teraz mal mesačnú zápasovú pauzu, no duel sa odložil. Čakala na mňa teda domáca premiéra, na ktorú som sa tešil. V prvej polovici úvodnej tretiny som pociťoval aj istú nervozitu. Potom som sa na striedačke namotivoval a opadlo to. Som rád, že moja formácia neinkasovala. Smerom dopredu sme dokázali urobiť aj niečo navyše a bol z toho gól. Tešia ma však hlavne tri body,“ zhodnotil svoj debut v najvyššej súťaži Roman Faith.

Hladší priebeh očakávali domáci fanúšikovia aj v dueli s desiatou Detvou. Víťazstvo ratoval v poslednej minúte kapitán Dávid Skokan. „Tieto zápasy proti Detve sú vždy také utrápené. Bolo to veľmi ubojované, ale vyhrali sme a aj takéto body sa počítajú do tabuľky. Takéto zápasy sú hlavne o bojovnosti a mentálnej pripravenosti na zápas. Bol to naozaj boj od prvej do poslednej minúty,“ prezradil domáci kapitán pre hokej.sk. S vývojom stretnutia nebol spokojný ani Peter Draisaitl: „Zápas bol pre nás nepríjemný. Aj keď sme hrali dvakrát presilovku piatich proti trom, nedokázali sme skórovať. Vieme pritom, ako sa to trestá. Mali sme čo robiť, aby sme to dnes zvládli. V tretej tretine už nechcel ani jeden tím inkasovať, hráči sa dobre strážili. Na záver sa na našu stranu priklonilo šťastie.“

Šancu na výstup na najvyššiu priečku v tabuľke budú mať hokejisti HC Košice v najbližších dňoch. Príďte v stredu 18. decembra o 18:00 do Steel arény povzbudiť oceliarov v zápase proti majstrovi z Banskej Bystrice. V piatok 20. 12. vycestujú hokejisti do Michaloviec, v nedeľu 22. 12. do Popradu, na Štefana 26. 12. o 19:00 privítajú doma Bratislavu a posledný zápas v kalendárnom roku odohrajú v nedeľu 28. 12. o 17:30 proti Miškovcu.                                 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...