Vyhľadávanie:

Prechádzku podvečernou ZOO si užili malí i veľkí

Prechádzku podvečernou ZOO si užili malí i veľkí

Rodiny z projektu Sme s vami v pravý čas na výlete

Rodiny z projektu Sme s vami v pravý čas sme v utorok 4. augusta pozvali na podvečernú prechádzku v ZOO Košice. Pozvanie prijali rodiny  Vratislava Vámoša, Márie Čirovej, Róberta Andrášiho, Ladislava Baloga a Jozefa Boritáša. Letné horúčavy našťastie pominuli, a tak bol výlet skutočne veľmi príjemný.

Sprievodcu po ZOO robil Josef Kindl, ktorý svojim rozprávaním o zvieratách a ich živote zaujal všetkých. Môžu sa vo voľnej prírode stretnúť lev a tiger? Tučniak a tuleň? Prečo má lev hrivu? Ako dlho lev spí? Čím sa živia hady? Takéto a podobné otázky kládol počas svojho výkladu a deti sa snažili odpovedať horlivo ako v škole.

Pristavili sme sa pri tuleňoch, levici, leopardovi, ťavách... Josef Kindl vylákal na svrčky hodené do ohrady zo svojho domčeka aj surikaty.

„Prechádzka v ZOO sa mi veľmi páči, aj to, čo nám hovorí sprievodca,“ povedala Petra Boritášová. Najviac sa tešila na tučniakov a spolu s ňou aj ostatné deti. Miško Čiro celý čas hovoril iba o hadoch a veľmi chcel nejakého vidieť na vlastné oči. Napokon mal príležitosť, pretože náš výborný sprievodca zorganizoval „stretnutie“ a fotenie s pytónom. To už Miškovi nebolo všetko jedno, ale napokon nabral odvahu a s pytónom sa ako prvý aj odfotil. Dokonca presvedčil aj svoju mamu, ktorá aj keď nevyzerala nadšene, rýchle zapózovanie napokon zvládla. Naopak, fotenie s pytónom si užila  celá rodinka Boritášovcov.

Súčasťou prechádzky bolo aj malé občerstvenie na terase U medveďa, počas ktorého sa najmä dospelí zaujímali o život medveďov vo voľnej prírode na Slovensku a o to, čo robiť, keď nejakého v lese stretneme.

Pomalý návrat k vstupnej bráne v podvečernom tichu a prázdnej ZOO, zastávky pri opiciach, fotenie páva, ktorý sa voľne prechádza vo vstupnej časti ZOO, dali príjemnú bodku za pekným výletom. „Bolo super, veľmi dobre sme sa prešli a dozvedeli sme sa aj kopec zaujímavých vecí,“ jednotne zhodnotili výlet všetci jeho účastníci.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...