Vyhľadávanie:

Saleziáni pomáhajú nielen v lete

Saleziáni pomáhajú nielen v lete

Spoločnosť U. S. Steel Košice podporila organizovanie denného pobytového tábora pre deti z Luníka IX.  Tieto tábory majú niekoľkoročnú tradíciu. Konkrétne, konajú sa od roku 2009, vďaka saleziánom Don Bosca, ktorí na tomto sídlisku pôsobia 14 rokov. Peter Veselský k tomu povedal: „Tieto prímestské tábory sú vyvrcholením dlhodobej celoročnej činnosti s deťmi na Luníku IX. Iné deti na sídlisko nechodia, preto sú na podujatí len tie z Luníka IX. Zato animátori a dobrovoľníci pochádzajú z celého Slovenska, od Bratislavy až po Humenné.“

Deti majú o tieto tábory veľký záujem, mnohé by sa radi zúčastnili, ale kapacity sú obmedzené, preto ich ponúkajú hlavne tým deťom, s ktorými pracujú dlhodobo (posledných rokov sa táborov zúčastňovalo približne 50 detí). Počas akcie sú však momenty akejsi hodiny otvorených dverí, kedy sú na podujatie na chvíľu pozvané aj neprihlásené deti.

„Počas leta robíme jeden turnus prímestského tábora“, hovorí Peter Veselský a dodáva:  „Tohto roku sme mali podujatie, ktoré sa síce podobalo na prímestský tábor, ale vzhľadom na nutné dodržiavanie hygienických opatrení sme mali len päťdňové denné letné aktivity, ktoré však na seba vzájomne nadväzovali podobne, ako to býva v prímestských táboroch.“

Deti sa najviac tešili na rôzne výlety. Mnohé sa dostali po prvý raz na miesta, ktoré sú pre ostatných bežné, ale pre nich sú výnimočné a vzácne a sú tam po prvý raz, ako napríklad Štrbské pleso alebo Slovenský raj.

„Podpora z U. S. Steel Košice nám veľmi pomohla, pretože pri týchto podujatiach pracujeme s deťmi, ktorých rodičia nie sú solventní a ak by sme na nich kládli väčšie finančné požiadavky, väčšina z nich by svoje deti na aktivity neprihlásila. Preto vám za vašu podporu aj v ich mene ďakujeme,“ povedal Peter Veselský.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...