Vyhľadávanie:

„Sme jeden tím“

„Sme jeden tím“

Medzev ožil smiechom a radosťou

Uplynulá sobota patrila v Doškoľovacom stredisku USSK v Medzeve deťom z Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci a ich kamarátom z Centra pre deti a rodiny Košice - Uralská. Krásne počasie, množstvo rôznych súťaží a hier, tvorivé dielne a hlavne veľmi zaujímavé atrakcie zaujali malé deti aj tinedžerov.

Tomáš Gál z Active Life, ktorý pre deti program zabezpečoval, stavil na motto „Sme jeden tím“. „Chceli sme deťom názorne ukázať, že skupina vždy dosiahne viac ako jednotlivec, ale samozrejme, musí spolupracovať. Preto sme vzali spoločné chodúle, kde si všetci musia dokázať zladiť krok, ale aj obrovskú loptu, s ktorou sa jednotlivec trápi, ale skupinka ju prenesie raz dva,“ povedal.

Okrem zábavných hier deti aj športovali, hrali volejbal, futbal. Prípadne tvorili a vyrábali si náramky v tvorivých dielňach. Nechýbal tanec, „húsenica“, ktorá prešla takmer celý areál. Za každú aktivitu dostali deti kartičky, ktorými mohli „zaplatiť“ vstupné – menšie deti na skákací hrad a väčšie deti na wipe-out prekážkovú dráhu. Obe mali veľký úspech a väčšina detí ich v priebehu dňa absolvovala niekoľkokrát.

Riaditeľka Centra pre deti a rodiny Uralská Janka Funderáková zhodnotila podujatie takto: Je to perfektný deň, na ktorý sa všetci už veľmi tešili. A to nielen deti, ale aj vychovávatelia. To, že vidíme úsmevy na tvárach detí je aj pre nás úžasné.“ Jej kolega Štefan Straka z Podolínca dodal: „Veľké poďakovanie si zaslúži Slávka Tvrdoňová a Vonkajšie vzťahy. Veľmi sme sa potešili, keď Slávka zavolala. Veď vlani nám to nevyšlo. Máme sa tu všetci super. Výborná nálada, krásne počasie, zaujímavý program a skvelé jedlo, čo viac si môžeme priať.“

Vydarený deň plný slnka a zábavy ukončila chutná grilovačka na terase. A súčasťou rozlúčky bol aj sľub, že sa zase takto o rok znova spolu stretneme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...