Vyhľadávanie:

Prečo študovať na FMMR TUKE?

Prečo študovať na FMMR TUKE?

Túto otázku kladieme našim zamestnancov, ktorí sú bývalými alebo súčasnými študentami partnerskej Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach.

Dnes odpovedá Zlatica Chromá z Ferroenergy s.r.o., ktorá popri zamestnaní študuje v 3. ročníku bakalárskeho stupňa.

 „Určite štúdium na FMMR odporúčam. Vedomosti, to je to, čo vám nikdy nikto nezoberie. Fakulta sa špecializuje na rozšírenie si vedomosti v oblasti chémie, hutníctva, materiálov. Napomáha profesijne a osobnostne sa rozvíjať. Je veľmi dôležité uvedomiť si, že doba pokročila a chémia 20. storočia už nepostačuje. Nové citlivejšie  prístroje, moderné softvérové vybavenie, zabudovaná správna laboratórna prax posúvajú chémiu na elegantnejšiu úroveň...

Akademická pôda je pre mňa aj miesto stretnutia s kolegami z iných podnikov. Často vzhliadam k spôsobom vyjadrovania a vystupovania docentov, ako procesy vedia opísať.

Popri zamestnaní sa štúdium zvláda veľmi ťažko, je to vec priorít a disciplíny. Napriek všetkému sa teším výborným výsledkom, ktoré fakulta podčiarkla štipendiom prospechovým aj odborovým. Štúdium je pre mňa pridaná hodnota. Vedieť využiť nové platné metodiky, využiť ich štatisticky, určiť rozsah meraní, postaviť sa zodpovedne k životnému prostrediu a použiť odpad ako vstupnú surovinu. Človek si musí uvedomiť, že nerastné zdroje sú vyčerpateľné, takže sa treba sústrediť na získavanie vstupných surovín recykláciou.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...