Vyhľadávanie:

Pred cestou do finále - Zvolen

Pred cestou do finále - Zvolen

Hokejisti HC Košice sa cez Nitru prebojovali v piatich štvrťfinálových stretnutiach play off do semifinále

Hokej
Už v 3. minúte sa takto dostal náš Lipiansky (vpravo) do šance a otvoril skóre piateho zápasu s Nitrou.

Po víkende sú v našej hokejovej extralige známi všetci semifinalisti. Podľa očakávania sa nimi stali Zvolen, Slovan Bratislava, Dukla Trenčín a Košice, teda všetko mužstvá zo silnej štvorky po základnej časti súťaže.

Je zaujímavé, že z tohto kvarteta všetci postúpili do semifinále po päťzápasovej štvrťfinálovej sérii, čo znamená, že všetci štyria vyhrali nad svojimi súpermi na zápasy zhodne 4:1. Zvolen nad Liptovským Mikulášom, Slovan nad Popradom, Trenčín nad Žilinou a naši hokejisti z HC Košice prešli do ďalšieho kola cez ambicióznu Nitru. Naši najprv doma dva razy vyhrali nad Nitrou 6:3 a 3:2 až po samostatných nájazdoch, na ľade v Nitre najprv zvíťazili 2:1 a vo štvrtom stretnutí podľahli tomuto súperovi 3:5.

V nedeľu sa teda hral v Košiciach piaty zápas. Naši sa už nechceli sťahovať opäť na ľad súpera a tak sa rozhodli nezakopnúť v piatom domácom zápase. Začali veľmi dobre, viedli 2:0, lenže súper nezložil zbrane a ešte do konca úvodnej tretiny vyrovnal. O všetkom sa rozhodlo v druhom dejstve, kedy naši strelili tri góly po sebe a potom už len kontrolovali hru. V poslednej tretine dokonca úplne vypli a tak hostia sa zo všetkých síl snažili túto šancu využiť. Znížili na rozdiel dvoch gólov a veru neboli ďaleko k vyrovnaniu. Naši mali aj šťastie, vydržali obrovský tlak súpera a až v závere, kedy necelé dve minúty hrali hostia power play, do prázdnej bránky skóroval Kmiť a bolo rozhodnuté. Výsledok 7:4 (2:2, 4:1, 1:1) sa zdal byť pre Košice jednoznačný, ale súboj bol mimoriadne dramatický a vyrovnaný.

Dva góly v tomto zápase okrem Lipianskeho zaznamenal v domácom tíme aj Kmiť, ktorý bol rád, že mu to konečne tam "padlo". "Nitra bola pre nás veľmi ťažkým súperom. Postúpiť cez ňu nebolo vôbec ľahké," poznamenal náš kanonier Kmiť a ďalej dodal: "Najdôležitejšie bolo pre nás víťazstvo v Nitre, ktorým sme si pootvorili dvierka k postupu. Už som bol nervózny z toho, že v závere extraligy, najmä v play off, sa mi prestalo strelecky dariť. Vo štvrtom zápase som za stavu 2:0 pre nás nepremenil sólo, súper sa potom chytil, otočil skóre a napokon tento štvrtý zápas aj vyhral. To ma veľmi mrzelo."

Košičanov teraz čaká Zvolen. V sérii s víťazom základnej časti extraligy by sa našim hráčom malo lepšie dýchať, najmä preto, že náš semifinálový súper bude v podobnej situácii, v akej bolo naše mužstvo s Nitrou. Je totiž favoritom, ale fanúšikovia košického tímu veria, že v súbojoch s týmto súperom budeme úspešní. Veď v tejto sezóne majú naši hokejisti zo vzájomných zápasov so Zvolenčanmi priaznivejšiu bilanciu. Trikrát sme vyhrali (3:2, 7:3 a 2:1), raz remizovali (3:3) a dva razy prehrali (0:3 a 3:5).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...