Vyhľadávanie:

Pred prestávkou dve prehry

Pred prestávkou dve prehry

Hokej
V uplynulých dvoch kolách sa hokejisti HC Košice stretli na domácom ľade so Skalicou a Slovanom. V obidvoch stretnutiach prehrali a zostali takto na lopatkách. Ako náš obranca Frühauf.

V uplynulom týždni mala hokejová extraliga nahustený program, keď v priebehu šiestich dní odohralo jej desať účastníkov zápasy troch kôl. Košičania sa vo všetkých troch stretnutiach predstavili na východe Slovenska. So Skalicou a Slovanom na vlastnom ľade, s Nitrou v Humennom.
Už v utorňajšom súboji so Skalicou zverenci trénerov Milana Jančušku a Róberta Spišáka sklamali svojich fanúšikov, keď svojmu súperovi podľahli 2:4. Prehra prekvapuje hlavne preto, že v predchádzajúcich dvoch vzájomných stretnutiach so Skalicou nedokázali hostia streliť nášmu tímu ani jeden gól, keď naši doma vyhrali 4:0 a na ľade súpera 2:0. V Košiciach dokázal tento súper zaznamenať zrazu až štyri góly.

Na tento zbabraný zápas i prehru chceli rýchlo zabudnúť, lebo už v piatok ich čakal ďalší dôležitý duel pred vlastnými fanúšikmi, s bratislavským Slovanom. Na tento zápas sa naši pripravovali nielen psychicky, ale aj takticky, s maximálnou hernou disciplínou. Ani tento zápas Košičania nevyhrali. I keď domáci hrali na nepoznanie lepšie než proti Skalici, nedarilo sa im v koncovke, keď nedokázali premeniť množstvo dobrých streleckých príležitostí. Súper bol o gól lepší, a tak Košičania znovu doma prehrali 3:4.

Tretí zápas v sérii po sebe odohrali s Nitrou v Humennom. Vypredaný štadión, v ktorom sa tiesnilo okolo 4 tisíc divákov, bol dobrou kulisou pre Košičanov, ktorí nad Nitrou vyhrali 4:2 a svojou hrou zanechali pod Vihorlatom dobrý dojem.

V extralige je po 47. kole opäť prestávka, ktorú využijú hokejoví reprezentanti Slovenska. V dňoch 5. - 8. februára budú totiž štartovať na medzinárodnom turnaji Škoda Cup vo švajčiarskom Bazileji. Hokejová extraliga bude pokračovať zápasmi 48. kola až v utorok 10. februára, kedy sa hokejisti HC Košice predstavia v Martine. Doma ich uvidíme v piatok 13. februára v súboji so Žilinou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...