Vyhľadávanie:

Prekvapenie pre Mareka

Prekvapenie pre Mareka

Veliteľ hasičov Marek Goliáš a jeho tím potešili malého chlapca

Doterajší osud nebol voči rodine nášho kolegu Mareka Janočku z divízneho závodu Zušľachťovne a obalová vetva láskavý. V tomto roku v septembri nečakane navždy stratil manželku a dve deti mamičku. Na výchovu jedenásťročnej školáčky a ani nie trojročného chlapčeka ostal sám. Má však okolo seba, i v práci, ľudí, ktorí nie sú nevšímaví a empatia im vôbec nie je cudzia...

O jeho neľahkom údele nám dali vedieť jeho blízki spolupracovníci a majster. Zareagovali na výzvu v Oceli východu, prostredníctvom ktorej sme v októbri tohto roku hľadali medzi železiarmi rodiny s deťmi, ktoré sa nie vlastnou vinou ocitli v nezávideniahodnej zložitej životnej situácii, a to s cieľom zahrnúť ich do projektu Stromček prianí a aspoň troška im spríjemniť najkrajšie sviatky roka. Marek Janočko napokon spolu so synčekom na stretnutí desiatich rodín, ktoré boli do projektu zaradené, nechýbal. A keď sme sa vtedy malého Mareka opýtali, čo by si najradšej pod vianočným stromčekom prial, po chvíli okúňania prehlásil: "Ja by som chcel... hmmm... Asi auto. Hasičské. A môže aj húkať. Také veľké!" Článok si v podnikových novinách prečítal ďalší Marek. Goliáš. Šéf našich hasičov. Kartičku so želaním na stromčeku už síce nenašiel, no po chvíli rozmýšľania a zvažovania bolo rozhodnuté...

Pondelok, 2. decembra, krátko pred deviatou hodinou dopoludnia. Trojročný Marek, ktorý absolvoval so starým otcom a tetou dovtedy nevídanú cestu do fabriky, kde jeho tatino a tiež babka pracujú a kde ešte nikdy predtým nebol, ani len netušil, aké veľké prekvapenie mu naši hasiči pripravili. Pozdraviť ho prišiel ako prvý s darčekom v ruke prezident spoločnosti George F. Babcoke a potom sa už areálom železiarní začala rozliehať siréna. "To sú hasiči," hlesol nesmelo, no s očakávaním Marek. O pár sekúnd už len s úžasom v očiach sledoval, ako z hasičských áut, ktoré zastali pri parkovisku budovy Vonkajších vzťahov, vybiehajú priamo k nemu chlapi v uniformách. Spolu so svojím veliteľom Marekom Goliášom, ktorý celú akciu zorganizoval. Chlapčekova chvíľková hanblivosť povolila, len čo sa viac "rozkukal". Veď ktoré dieťa by dlho odolávalo ponuke povoziť sa s hasičmi v naozajstnom hasičskom aute a zapnúť húkačku?

Z náručia Mareka Goliáša obdivoval vybavenie auta, v kabíne si "vyskúšal" riadenie, vyzvedal, na čo sa ktoré prístroje používajú... A akože inak, nechýbali ani darčeky. Veľké hasičské auto na baterky, hasičská prilba a ďalšie spomienkové drobnosti i balíček sladkostí, ktoré poslali hasiči aj Marekovej sestričke, drobca potešili. "Zážitok, na ktorý tak skoro nezabudne, doma bude o ňom hovoriť a hovoriť bez prestania," konštatoval pri pohľade na šťastného synčeka jeho otec. Pozvanie Mareka Goliáša na májové oslavy patróna hasičov si určite nenechajú ujsť. Potvrdili otec i dedko.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...