Vyhľadávanie:

Premiéra sa im vydarila

Premiéra sa im vydarila

Včera sa naši stretli s Popradom

V utorok 12. septembra sa zápasmi úvodného kola začal nový ročník hokejovej extraligy sezóny 2006/2007. Lepšiu premiéru si Košičania ani nevedeli predstaviť. A to vonku i doma. Najprv na ľade súpera v Trenčíne zaslúžene vyhrali a získali tri body, na domácom ľade v piatok deklasovali súpera z Liptova, ktorý bol zrelý na desiatku. I napriek tomu, že naši nevyhrali v 2. kole v Steel Aréne dvojciferne, hráči i diváci boli spokojní, veď videli spolu 12 gólov, a to sa hocikedy nestáva.

Momentom tohto zápasu bol určite šokujúci úvod, veď prvý gól strelili naši hokejisti už v deviatej sekunde, ale o 12 sekúnd na to hostia vyrovnali. Dva zlepené góly sa zrodili aj vo 4. minúte, kedy domáci sa najprv dostali po druhý raz do vedenia, no o 24 sekúnd bolo opäť vyrovnané. Do trinástej minúty videli fanúšikovia v košickej Steel Aréne spolu 6 gólov a hráči pritom veľa šancí pozahadzovali. Z máloktorého hráča domáceho tímu sršalo toľko energie, chuti do hry i radosti z nej, ako z Miroslava Laža. Bol nielen autorom dvoch gólov a aj veľmi blízko ku hetriku.

Po týchto dvoch vydarených stretnutiach narazil náš dobre rozbehnutý stroj na dve ťažké prekážky. V nedeľu na Slovane a včera doma proti Popradu. Košičania po prvý raz zostali pred hradbami súpera v Bratislave, kde podľahli Slovanu. I napriek prehre hrali zverenci trénera J. Šterbáka dobre, no nevyhli sa niektorým zaváhaniam, a to domáci využili vo svoj prospech. Nič však nie je stratené, extraliga iba naberá obrátky a už v nej rezonujú dva momenty.

Vedúci Slovan je ako jediný zatiaľ bez prehry a má plný počet bodov, na druhej strane vlaňajší majster zo Žiliny je na chvoste tabuľky bez bodu. Naši hrali včera doma s Popradom, potom sa dvakrát predstavia u súperov, a to v piatok v Žiline a v nedeľu v Martine. Doma ich opäť uvidíme až v utorok 26. septembra v súboji so Skalicou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...