Vyhľadávanie:

Premiérová hra na malom priestore

Premiérová hra na malom priestore

V Mestskej časti Košice - Juh sa začal nultý ročník amatérskej ligy adventure golfu

V športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici sa počas osláv Dňa mesta Košice začala vo štvrtok 8. mája 2014 nová súťaž v adventure golfe. Organizátori z Mestskej časti Košice - Juh ju nazvali ALAG a povýšili na amatérsku ligu. Súťaží sa v kategóriách mužov, žien, juniorov, resp. detí od 6 rokov.

Zúčastniť sa jej môže každý záujemca, ktorý už vie, alebo sa iba chce naučiť hrať golf. Nultý ročník sa bude hrať o Pohár starostu MČ Košice - Juh a súťaž potrvá až do 4. októbra 2014. V tento deň sa, podľa počtu prihlásených, stretne Top desiatka resp. šestnástka najlepších vo všetkých kategóriách, ktorí budú bojovať o cenné trofeje. Prvé kolo majú súťažiaci už za sebou, ale dlhodobá súťaž bude prebiehať raz týždenne vždy v stredu od 15.00 hod. do 19.00 hod.

Záujemcovia sa môžu prihlasovať priebežne počas celého trvania ligy. Hrá sa podľa pravidiel adventure golfu s minimálnym počtom štyroch hráčov. Dosiahnuté výsledky (najlepšie tri rozhodnú o poradí), budú uverejnené na výsledkovej tabuli, ako aj na facebooku Športovo - zábavný areál.

Hraciu plochu tvoria vyhradené ihriská s deviatimi jamkami a jednotliví hráči absolvujú súťaž dvakrát. Adventure golf môžu hrať jednotlivci i skupiny, odporúčané obsadenie jednej jamky sú štyria hráči, ktorí si navzájom kontrolujú údery, hrať ale môžu aj viacerí. Pri hre v skupine hrajú hráči postupne za sebou v poradí, ktoré si sami určili. Cieľom hry je dopraviť loptičku s čo najmenším počtom úderov do jamky.

Víťazom sa stáva hráč s najmenším počtom úderov na všetkých jamkách. Ráta sa tzv. netto výsledok, preto je potrebné odpočítať od brutto výsledku každého hráča oficiálny určený golfový hendikep. Ak loptička pri hre opustí dráhu a určený priestor, je vrátená späť na miesto, odkiaľ opustila dráhu a hráč si pripočíta jeden trestný bod. V tomto prípade si môže hráč posunúť loptičku kolmo od konca dráhy na vzdialenosť 15 cm.

Ako nám povedal šéf spomínanej amatérskej ligy v golfe Viliam Rác, s touto hrou sa môžu oboznámiť a vyskúšať si ju 31. mája aj účastníci Family Safety Day v U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...