Vyhľadávanie:

Prerušená séria na Liptove

Prerušená séria na Liptove

Hokejisti HC Košice zavŕšili druhú šestinu základnej časti prehrou

Hokej
Touto strelou bez prípravy zaznamenal mladý Jenčík vedúci gól stretnutia proti Žiline.

Včera sa zápasmi 19. kola začala tretia šestina základnej časti hokejovej ST extraligy. Hokejisti HC Košice sa už po tretí raz v tejto sezóne doma stretli s Popradom. Zatiaľ hrali s týmto súperom nerozhodne, keď najprv doma naši vyhrali 3:1, v odvete pod Tatrami prehrali 1:4. Tretie stretnutie týchto dvoch súperov skončilo včera až po uzávierke tohto čísla Ocele východu.

V nahustenom programe cez uplynulý víkend hokejisti HC Košice už v piatok zdolali na domácom ľade Žilinu 5:3, potom však v nedeľu ukončili šnúru ich neporaziteľnosti v druhej šestine na Liptove hráči Liptovského Mikuláša. Naposledy prehrali zverenci trénerov Dušana Gregora a Miroslava Marcinka v 13. kole doma v súboji so Slovanom 1:3, potom však v ďalších štyroch nasledujúcich kolách neokúsili trpkosť prehry. Až v nedeľu prerušili ich spomínanú sériu Liptáci vysokým víťazstvom 5:1. Pritom tréner D. Gregor sa vyjadril, že mužstvo sa snažilo hrať svoj typický rýchly útočný hokej, ale domáci hrali veľmi dobre v obrane, proti ktorej sa Košičania hlavne strelecky nepresadili. Nehrali ani tak zle ako ukazuje výsledok, veď preplnený štadión v Liptovskom Mikuláši videl kvalitné stretnutie. Lenže aj v tomto zápase sa ukázalo, že každé mužstvo sa na kvalitné extraligové kvarteto, ktoré tvoria Trenčín, Zvolen, Slovan a Košice, chce najmä doma vytiahnuť.

Takýto výsledok hokejoví priaznivci aj očakávali, pretože Liptáci v piatok remizovali na Slovane, čo nepochybne zdvihlo ich sebavedomie pred zápasom s naším tímom. Hokejistom HC Košice bude od tretej šestiny, ale aj v ďalších stretnutiach extraligy, chýbať obranca Martin Štrbák, ktorý opustil Košice a odišiel hrať počas prestávky v NHL do ruského mužstva CSKA Moskva. Pri pohľade na extraligovú tabuľku sú Košičania po druhej šestine na 4. mieste so ziskom 33 bodov. Nevyšla im druhá šestina základnej časti, v ktorej nazbierali len 11 bodov. A to je málo, presne o polovicu viac, teda až 22 bodov si na svoje konto pripísali po prvej šestine, po deviatich kolách. Aj preto sú z hviezdneho kvarteta štvrtí a na vedúci Trenčín strácajú 5 bodov.

V tomto týždni sú na programe ešte dve kolá, potom bude od 9. 11. do 14. 11. 2004 reprezentačná prestávka, počas ktorej budú hrať slovenskí hokejisti na Nemeckom pohári v Hannoveri. Tam si postupne zmerajú sily so Švajčiarskom, Kanadou, Nemeckom a USA. V širšej 25-člennej nominácii hokejistov Slovenska sú z Košíc nominovaní brankár Petrík, obranca Štrbák a útočník Bicek. V piatok tohto týždňa sa Košičania predstavia v extralige na ľade úradujúceho majstra v Trenčíne, a v ďalšom kole doma v nedeľu 7. novembra si budú môcť košickí fanúšikovia v súboji so Skalicou "naživo" pozrieť Žigmunda Pálffyho, ktorý má naposledy v tejto sezóne obliecť skalický dres.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...