Vyhľadávanie:

Prezident SR Andrej Kiska medzi železiarmi

Prezident SR Andrej Kiska medzi železiarmi

V piatok 1. mája 2015, ktorý je Sviatkom práce, navštívil našu firmu prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. Po krátkom stretnutí s prezidentom U. S. Steel Košice Georgeom F. Babcokom a manažmentom spoločnosti zavítal do divízneho závodu Zušľachťovne a obalová vetva, kde sa oboznámil s prevádzkou pozinkovacej linky č. 3 a prácou tamojších zamestnancov.

Ako uviedol prezident SR na krátkom brífingu na záver návštevy, považoval za prirodzené, že práve v tento deň príde do podniku, kde sa pracuje. Spoločnosť U. S. Steel Košice si vybral aj preto, že je najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku s vysokou úrovňou starostlivosti o zamestnancov. Andrej Kiska sa vyjadril aj k obsahu rozhovoru s prezidentom oceliarskej spoločnosti. "Diskutovali sme o tom, čo U. S. Steel teší a čo ich bolí na Slovensku. Som veľmi rád, že to pozitívne, čo pán prezident spomenul, sú práve ľudia, ktorí tu pracujú. To, na čo je najviac pyšný v tejto fabrike, sú zamestnanci, od manuálne pracujúcich po manažment. Čo ho bolí, čo ho trápi, sú ceny energií. Cena elektrickej energie na Slovensku je dvakrát drahšia ako v Spojených štátoch, cena zemného plynu je trikrát drahšia ako v Spojených štátoch." Ako dodal, firme to zvyšuje náklady a znižuje jej konkurencieschopnosť. O tejto téme, konštatoval, by bolo treba diskutovať a hľadať dobrý kompromis, aby tí, ktorí tvoria pracovné miesta, nevnímali cenu energií ako náš základný konkurenčný nedostatok, a zároveň na druhej strane podporovať aj tvorbu alternatívnych zdrojov energií.

"Boli sme veľmi potešení návštevou pána prezidenta a príležitosťou ukázať mu pozinkovaciu linku č. 3, keďže je jednou z najmodernejších liniek­ svojho druhu v Európe," komentoval návštevu George F. Babcoke. "Diskutovali sme aj o vzdelávaní a vzdelaní. Práve vzdelanosť našich zamestnancov je našou konkurenčnou výhodou. Spolupracujeme so Strednou odbornou školou v Šaci, ale takisto s Technickou univerzitou Košice, čo nám zaručuje kvalitnú pracovnú silu aj do budúcnosti. Hovorili sme aj o energetickej politike, je to otázka, ktorá nás ťaží," uviedol prezident oceliarskej spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...