Vyhľadávanie:

Uskutočnil sa deviaty ročník dobrovoľníckych dní U. S. Steel pre Košice

Uskutočnil sa deviaty ročník dobrovoľníckych dní U. S. Steel pre Košice

Mimoriadne úspešne dopadol deviaty ročník Dní dobrovoľníkov U. S. Steel pre Košice, ktorý sa uskutočnil v piatok 15. mája a v sobotu 16. mája 2015. Robotu, ktorú si zamestnanci U. S. Steel Košice, jej dcérskych spoločností, ich rodinní príslušníci, zástupcovia partnerských inštitúcií a ich sympatizanti, predsavzali urobiť, zvládli za žičlivého slnečného počasia na jednotku. Do desiatich aktivít sa zapojilo dovedna vyše päťsto dobrovoľníkov. Boli medzi nimi robotníci, technici, manažéri a pomôcť prišli so svojimi rodinami aj americkí kolegovia.

Podujatie, ktoré pripravil a koordinoval útvar Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, odštartovala v piatok tradičná Hutnícka kvapka krvi. Oslovila vyše sto bezpríspevkových darcov najvzácnejšej tekutiny na svete, medzi ktorými bolo aj niekoľko nováčikov. Desiatky železiarov podporili počas oboch dobrovoľníckych dní aj zbierku užitočných vecí pre charitné centrá. Sobota bola vyhradená na manuálnu prácu. Ochotní košickí oceliari opravovali chodník a natierali konštrukcie v botanickej záhrade, na Detskej historickej železnici sa pustili do čistenia koľajiska a okolia trate, oživili exteriér v detskom domove na Hurbanovej ulici a skrášlili ho tiež v detskom domove na Štrbskej ulici a v Klube Forresta Gumpa. V Trstenom pri Hornáde čistili okolie cyklotrasy a sadili lipy, v útulku pre zvieratá pri Haniske vybudovali altánok i odpočívadlá a stihli aj kopec inej roboty.

Viac o priebehu jednotlivých dobrovoľníckych aktivít si môžete prečítať v prílohe Ocele východu (pdf, 4.7 MB).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...